Salamul Torpedo si ciolanul presat revin pe piata

02 Nov, 10:26 • Redactia DailyBusiness
Painea si mezelurile de odinioara revin pe piata. Peste cateva saptamani vom gasi in magazine alimente preparate numai din ingrediente naturale, dupa retete vechi. Painea alba sau neagra cu cartofi, franzela Bucuresti, salamul Torpedo si ciolanul presat sunt numai cateva dintre produsele care vor purta marca retetelor consacrate.
Salamul Torpedo si ciolanul presat revin pe piata

Franzela Bucuresti era odinioara vedeta in panificatie. La
fel si impletitii suprapusi. Brutarii au scos de la pastrare retetele si vor sa
readuca, desi la nivel industrial, gusturile si aromele traditionale, de acum
30-40 de ani.
Primele sase produse de panificatie plamadite ca pe vremea
bunicii au fost deja lansate. Le vom gasi in magazine in cel mult doua saptamani.

Iar inainte de sarbatori vor testa piata si mezelurile preparate ca la mama
acasa. Specialitati pe care multi le stiu din copilarie, inclusiv banalul
parizer, ridicat acum la rang de reteta consacrata.
Produsele vor fi atestate de Ministerul Agriculturii si inscrise
intr-un registru national. Oricine le va putea produce. Conditia este sa
respecte cu strictete compozitia si sa aduca dovezi scrise ca este aceeasi ca
acum 30 de ani.
Deocamdata, sunt validate 13 astfel de produse. Dar lista ramane
deschisa, potrivit stiri.tvr.ro.