Studiu: 4 din 10 beri cu fruct contin cel putin 3 E-uri

28 Jul, 17:33 • Redactia DailyBusiness
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip bere cu fruct ce se regasesc pe piata din Romania.
Studiu: 4 din 10 beri cu fruct contin cel putin 3 E-uri

In cadrul studiului au fost analizate
10  produse tip bere cu fruct, achizitionate in mod aleatoriu si
anonim in luna iulie 2014.

Ca
urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce
priveste numarul de E-uri, din cele 10 de tipuri de produse
analizate:

– 40 %  din produsele analizate au in continut
3 E-uri;
– 20 % din produsele analizate au in continut 1
E-uri;
– 20 % din produsele analizate au in continut  2
E-uri;
– 10 % din produsele analizate au in continut 7 
 E-uri;
– 10 % din produsele analizate au in continut 12
E-uri

Numarul de E-uri continute in produsele
supuse studiului variaza intre 1 si 12 E-uri .

Produsele
tip bere cu fruct care au stat la baza studiului au ca
distribuitor/producator urmatoarele companii: Heineken Romania, Bergenbier si Ursus Breweries.

 Continutul
de alcool variaza intre 0.00% si 4 %

– 40% din produsele
supuse studiului  au in coninut de alcool de 1.9%;
– 30%
din produsele supuse studiului  au in continut  de alcool
de 0.00%;
– 20% din produsele supuse studiului  au in
continut de alcool de 4%;
– 10% din produsele supuse
studiului  au in continut de alcool de 2.5%

Continutul
de bere variaza intre 37%  si 88% , dupa cum urmeaza :


50% din produsele supuse studiului au in continut 40% bere;

20% din produsele supuse studiului au in continut 88% bere;

10% din produsele supuse studiului au in continut 37% ;
– 10%
din produsele supuse studiului au in continut 50%;
– 10% din
produsele supuse studiului au in continut  44% bere;

Din
punct de vedere al continutului de limonada sau bautura racoritoare
acesta variaza intre 12%  si 63 % :

 – 20%
din produsele supuse studiului au un continut de limonada sau
bautura racoritoare de 12%;
– 10% din produsele supuse
studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de
50 %;
– 10% din produsele supuse studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de 56%;
– 10% din
produsele supuse studiului au un continut de limonada sau
bautura racoritoare de 63%;
– 50%  din produsele supuse
studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de
60%;

Doar 20% din produsele
analizate au mentionat pe eticheta valoarea energetica.

Studiul
face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si
serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia
Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor
si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons
in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research &
Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca
alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de
cauza.