Tanarul farmacist din Alba Iulia care concureaza cu marci internationale pe piata dermato-cosmeticelor

05 Mar, 16:24 • Redactia DailyBusiness
Un farmacist de numai 28 de ani din Alba Iulia a lansat propria linie de produse dermato-cosmetice și concurează  cu marile branduri internaționale.
Tanarul farmacist din Alba Iulia care concureaza cu marci internationale pe piata dermato-cosmeticelor

La ora actuală, produsele preparate de Emanuel Lazăr, sub denumirea Eladerm, sunt comercializate in farmacii din România și își dorește să se extindă și în piețele farmaceutice din Europa.

Tânărul și-a descoperit marea pasiune încă din clasa a VIII-a, iar datorită părinților lui care dețineau o farmacie în oraș, a reușit să-și împlinească visul.

Prima cremă preparată în laboratorul propriu din Alba Iulia a ieșit pe piață în 2014, în contextul în care de pe piața farmaceutică dispăruse o cremă foarte folosită de români. Produsul a avut succes, iar de atunci încolo Emanuel Lazăr și-a propus să creeze dermatocosmetice produse 100% în România, accesibile ca preț, ca o alternativă la cremele străine.

Unguentele pe bază de uree conțin 98% ingrediente naturale și tratează problemele pielii sensibile și uscate.

„Este foarte greu să te lupți de la egal la egal cu marile branduri internaționale care investesc sute de milioane de euro anual în marketing. Cu toate acestea, nu m-am lăsat descurajat și mi-am propus să analizez unde greșesc acestea, astfel încât să nu repet aceeași greșeală și să vin cu ceva nou. După un studiu amănunțit, de aproape de 2 ani, am ajuns la concluzia că multe dintre cremele similare care se regăsesc pe piață conțin componenți în concentrații mult prea mari decât recomandă specialiștii în domeniu. Am luat-o trepatat, ca să nu fac greșeli, iar primul produs dermato-cosmetic l-am lansat pe piață în 2014 și, cu un buget de marketing aproape zero, am reușit să-l impun pe piața românească. Scopul meu a fost să produc creme cu un conținut natural aproape de 100%, iar prețul să fie mult mai mic decât concurența străină”, declară tânărul farmacist Emanuel Lazăr.

Gama de produse Eladerm cuprinde 6 produse iar pe 5 martie 2018, farmacistul român a lansat un nou produs creat în totalitate în laboratorul său din Alba Iulia, produs pe care dorește să îl impună și în piețele din Europa. Este vorba de lotiunea micelară Micelium de la Eladerm, disponibilă în 3 forme: 100 ml, 250 ml și 500 ml. Produsul curăță rapid impuritățile, chiar și machiajul rezistent la apă, este recomandat pentru toate tipurile de ten și nu conține parabeni sau coloranți.