Tinerii antreprenori si femeile manager pot depune cereri online pentru finantare

09 Mar, 17:53 • Redactia DailyBusiness
Departamentul pentru IMM-uri, mediul de afaceri si turism va deschide luni sesiunea de inscrieri online pentru "Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri", precum si pentru "Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii".
Tinerii antreprenori si femeile manager pot depune cereri online pentru finantare

Aplicatia pentruprimul program mentionat se va deschide luni incepand cu ora 10.00 pana la epuizarea bugetului.

Startul inscrierilor online pentru al doilea program se va da tot la ora 10.00, inscrierile putand fi facute pana pe data de 16 martie 2014, ora 20.00, informeaza Agerpres.

Astfel, debutantii in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani, pot depune online cererile de finantare pana la epuizarea bugetului in valoare de 21 milioane lei.

Conform Ghidului solicitantului, tinerii vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, echivalentul in lei, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare.

Bugetul programului national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii pentru anul 2014 este de 500.000 lei, din care se vor acorda alocatii financiare nerambursabile (AFN). Pentru anul 2014, prin implementarea Programului, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 12 beneficiari. 

Nu pot beneficia de AFN in cadrul acestui program operatorii economici care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor 3 ani fiscali (2 ani fiscali precedenti si anul fiscal in curs), ajutoare de minimis (fie din surse publice nationale, fie din surse comunitare) in valoare totala de 200.000 euro, echivalentul in lei.

Operatorii economici care vor depasi acest prag prin insumarea AFN acordate prin Program cu alte ajutoare de minimis primite in ultimii 3 ani fiscali pot beneficia de finantare numai pana la atingerea plafonului de 200.000 euro, echivalentul in lei.