Internet/New Media

Direct One preia controlul Netcity

02 Sep, 09:59 • Redactia DailyBusiness
Direct One S.A. va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București, în urma acordului semnat cu UTI Netcity Investment BV și UTI Grup SA, companiile care dețin 100% din acțiunile operatorului. Aceasta este una dintre cele mai importante tranzacții din sectorul local telecom din ultimul deceniu.
Direct One preia controlul Netcity

Tranzacția presupune achiziția pachetului integral de acțiuni de către Direct One S.A., furnizor independent și neutru de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicații, controlat de antreprenorii români Teofil Mureșan si Simion Mureșan.

Direct One operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5500 km și care asigură exclusiv conexiuni între orașe. Finalizarea tranzacției urmează etapele legale și face obiectul aprobării Consiliului Concurenței.

„Achiziția Netcity care permite unei companii 100% românești să se extindă pe piața locală a infrastructurii de telecomunicații, dorința noastră fiind să servim nevoile tuturor operatorilor telecom într-un mod echidistant și transparent. Sperăm de asemenea că vom putea extinde rețeaua existentă în condiții de fezabilitate economică, cu respectarea legislației aplicabile”, a declarat Marian Pantazescu, Președintele Consiliului de Administrație Direct One.

Netcity Telecom este operatorul rețelei „Netcity”, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului București pe o perioadă de 49 de ani.

Rețeaua suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1000 km, fiind pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.

KPMG Romania a fost consultantul financiar al vânzătorilor Netcity. Pentru aspecte financiare și de taxe, cumpărătorii au fost asistați de către PwC. Pentru aspecte legale, asistența cumpărătorilor a fost asigurată de către Èšuca, Zbârcea și Asociații, iar cea a vânzătorilor de către Leaua și Asociații.