Internet/New Media

Ponta: Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu aiba telefon cu Internet

15 Sep, 16:45 • Redactia DailyBusiness
Premierul Victor Ponta a vorbit, luni, despre problema manualelor tiparite si digitale pentru clasa I si clasa a II-a, care nu vor fi din 15 septembrie pe bancile elevilor, din cauza unor contestatii depuse de edituri.
Ponta: Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu aiba telefon cu Internet

„Noi am luat decizia de a veni in secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare. O astfel dereforma deranjeaza multe interese, unii o sa piarda bani si au contestat reforma. Au sprijinitori in politica si in mass-media, ca cine are bani are si sprijinitori de cumparat. Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu stie sa umble pe computer, sa nu aiba telefon cu Internet. Nu putem ramane cu manuale vechi din cauza celor care au bani sa cumpere politicieni. Imi pare rau ca au blocat clasa I, dar scoala romaneasca are nevoie de o reforma”, a declarat Victor Ponta, citat de ziare.com.

Peste trei milioane de elevi si prescolari au inceput scoala pe 15 septembrie, insa fara manualele digitale promise de Guvern. Elevii nu au de pe ce invata, pentru ca rezultatele licitatiei pentru realizarea manualelor au fost contestate de mai multe edituri.

Pana la solutionarea contestatiiilor, elevii de clasa I vor invata de pe fise, in vreme ce scolarii din clasa a II-a vor folosi manualele vechi, chiar daca acestea nu sunt in conformitate cu noua programa.

Citeste si
Cum sa investesti cu cap in educatia copilului tau, fara sa-i fortezi ritmul dezvoltarii 
Cum aflu la ce sunt bun? Copiii de azi, intre blazare si descoperirea vocatiei
5 secrete ale copiilor olandezi, cei mai fericiti din lume
De la tablite la tablete. Cat costa updatarea scolilor