Internet/New Media

Record mondial: Vanzarile PlayStation 4 depasesc 40 de milioane de unitati

30 May, 14:20 • Redactia DailyBusiness
Sony Interactive Entertainment (SIE) a anunțat că a vândut 40 de milioane de unități PlayStation 4 (PS4) până în 22 mai 2016, demonstrând în continuare că este cea mai vândută consolă de la PlayStation de până acum.
Record mondial: Vanzarile PlayStation 4 depasesc 40 de milioane de unitati

De asemenea, vânzările de software PS4 dezvoltat de terți și editori precum și de SIE Worldwide Studios (SIE WWS) se mențin la un nivel puternic, cu mai mult de 270,9 milioane de exemplare vândute până pe 22 mai 2016, atât în magazine cât și în format digital, pe PlayStation Store.

În privința jocurilor, Uncharted 4: A Thief’s End (SIE WWS) a fost lansat pe data de 10 mai și a înregistrat vânzări record la nivel mondial de peste 2,7 milioane de unități în doar o săptămână.

Portofoliul PS4 va continua să se extindă cu colecția de jocuri, care include Final Fantasy XV (Square Enix), Mass Efect Andromeda (Electronic Arts), Tekken 7 (Bandai Namco), Gran Turismo SPORT, Horizon Zero Dawn și The Last Guardian (SIE WWS).

De asemenea, comunitatea de dezvoltatori independenți va continua să ofere o varietate de jocuri inovatoare pentru PS4, printre care se numără Boundless (Wonderstruck), Hellblade (Ninja Theory) și Pyre (Supergiant Games). Sistemul PS4 este disponibil în prezent în 124 de țări din întreaga lume.