Internet/New Media

Solutia pentru descurajarea soferilor agresivi

27 Nov, 14:56 • Redactia DailyBusiness
Deși numărul accidentelor grave și foarte grave înregistrate pe șoselele din România rămâne la un nivel ridicat în comparație cu celelalte țări de pe continent, vânzările de camere video de înregistrare a traficului auto (camere DVR) nu depășesc 10.000 de unități anual, conform estimărilor Falcon Electronics.
Solutia pentru descurajarea soferilor agresivi

Marile centre urbane suferă tot mai mult din cauza traficului din ce în ce mai aglomerat și statisticile recente nu arată o îmbunătățire pentru viitorul apropiat. Conform DRPCIV – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în 2017 numărul mașinilor rulate înmatriculate ar urma să fie cu aproape 70% mai mare decât în 2016.

Eliminarea taxei de mediu a adus pe străzile României un număr de peste 400.000 de mașini second-hand, iar statisticile oficiale estimează chiar 426.000 până la finalul lunii decembrie 2017.

 În același timp, orașe precum București apar tot mai des în topurile europene cu traficul cel mai aglomerat, iar numărul accidentelor grave și foarte grave înregistrate pe șoselele din România rămâne la un nivel ridicat în comparație cu celelalte țări de pe continent.

În acest context, vânzările de camere video de înregistrare a traficului auto (camere DVR) nu depășesc 10.000 de unități anual, conform estimărilor Falcon Electronics.

„Spre comparație, în Marea Britanie, încă de acum doi ani aceste produse marchează o creștere mai rapidă decât tabletele, camerele foto sau chiar brățările de fitness. Ne așteptăm totuși ca șoferii din România să evalueze mai atent în perioada următoare beneficiile camerelor de bord care pot fi oricând martori imparțiali la tot ce ni se întâmplă în trafic. Estimăm că, în 2018, numărul șoferilor români care vor adopta aceste dispozitive va crește cu 20-25%”, declară Corina Dițu, Marketing Manager la Falcon Electronics.

Falcon Electronics trage totodată un semnal de alarmă și militează pentru șofatul responsabil în cadrul campaniei de informare „Martor în trafic” ce se va desfășura în perioada 23 noiembrie – 17 decembrie 2017 pe multiple canale de comunicare, cu posibilitatea extinderii sale în 2018, prin implicarea asiguratorilor și, de dorit, a instituțiilor publice.

Campania beneficiază și de sprijinul unor parteneri precum revista AutoExpert, site-ul DriveMag.com și campania „Fii Treaz la Volan”, derulată de APPA – Asociația pentru Promovarea Asigurărilor.

 „Prin această campanie încercăm să promovăm șofatul responsabil, să descurajăm indisciplina și nerespectarea regulilor de circulație folosindu-ne de un martor imparțial: camera video de înregistrare a traficului auto”, adaugă Corina Dițu.

Prețul mediu al unei camere video de bord este situat în România la 400 – 500 de lei. În timp ce în România, achiziția acestor camera de bord este la un nivel redus, deși prețul mediu este accesibil, în Marea Britanie, sunt deja peste 8 milioane de camere video de bord în uz și multe dintre companiile de asigurări nu doar că iau în considerare dovada video înregistrată de acestea, dar și oferă proactiv reducere la asigurarea auto pentru cei care dețin un astfel de dispozitiv.

Vânzările globale de camere video de bord sunt estimate să ajungă la 5,3 miliarde USD în 2022, potrivit altor companii de cercetare de piață.