Lifestyle

80% din comenzile de mancare online din postul Pastelui contin carne

17 Apr, 12:57 • Redactia DailyBusiness
Postul Pastelui nu a influentat major apetitul romanilor pentru carne, doar 20% dintre comenzile zilnice actuale fiind pentru meniuri vegetariene, specifice postului, in timp ce preparatele din carne genereaza 80% din comenzi, potrivit Foodpanda.ro.
80% din comenzile de mancare online din postul Pastelui contin carne

Pentru un pranz la birou, meniurile cu
carne, asezonate cu garnituri de cartofi sunt printre primele
optiuni, chiar si in perioada postului.

Potrivit reprezentantilor Foodpanda,
doar 20% dintre cei care comanda in aceasta perioada opteaza pentru
preparate vegetale, precum salate, crème de legume sau mancaruri cu
soia, restul preferand un pranz “carnivor”, majoritatea din pui
si porc.

Cand vine vorba de o masa de pranz,
servita de cele mai multe ori la birou, felurile cu carne clasice,
precum ceafa de porc cu cartofi prajiti sau puiul cu piure se
dovedesc a fi cele mai la indemana. Potrivit reprezentantilor
Foodpanda, puiul conduce in topul preferintelor ”carnivore”,
generand 34 % din comenzile zilnice specifice pentru feluri de
mancare din carne, urmat de porc cu 27% si de vita cu 22%.

Desi recunoscute ca fiind mai
sanatoase, mancarurile pe baza de curcan si de peste sunt printre
cele mai putin comandate, pestele generand 13% din comenzile
foodpanda pentru meniuri din carne, in timp ce curcanul doar 3%.

Potrivit informatiilor Foodpanda, 64%
din comenzile pentru porc si vita sunt sunt facute de barbati, in
timp ce 58% dintre cele pentru pui, peste si curcan sunt facute de
femei.

Foodpanda.ro
colaboreaza, in prezent, cu aproximativ 200 de restaurante din
Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, fiind lider de piata pe
sectorul platformelor online pentru comenzi de mancare din Romania.