- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Angela Gheorghiu, noi critici dure la adresa României. Ce o nemulţumeşte pe marea artistă

14 Oct, 18:31 • Cornel Ghimeșan
Angela Gheorghiu, în vârstă de 57 de ani, și-a exprimat, din nou, nemulțumirile față de țara ei natală. Celebra soprană a susținut că mentalitatea românilor nu s-ar fi schimbat deloc după Revoluţia din 1989.
Angela Gheorghiu, noi critici dure la adresa României. Ce o nemulţumeşte pe marea artistă

Cântăreaţa de operă a stârnit din nou controverse cu declarațiile sale. În cadrul unui interviul oferit pentru  Sunday Independent, marea artistă a susținut că a avut o copilărie fericită în România, dar ar exista încă multe probleme din trecut care ar fi rămas nerezolvate în ţara ei natală.

Angela Gheorghiu, noi critici dure la adresa României

„Am fost un copil foarte fericit, uneori eram atât de fericită încât nu puteam îndura. Am fost un copil-minune. Mi-am dat seama că vocea mea îi face pe oameni fericiți, că îi poate face să plângă. Aveam o casă frumoasă, cu grădină, aveam animale, dar nu realizam că trăiam într-o țară dură, comunistă. Nu realizam cât de greu era pentru părinții mei să facă rost de mâncare, nu-mi dădeam seama că nu ai dreptul să spui nimic politic. În opinia mea, nimic nu s-a schimbat în afară de faptul că avem dreptul la liberă circulație. Mentalitatea e aceeași în țara mea”, a spus Angela Gheorghiu.

Citeşte şi: Cât câştigă o asistentă tv în 2022! Impresionantul salariu al Ramonei Olaru de la Antena 1! „Nu mă aşteptam nici eu!”

Scandal imens cu marele dirijor Cristian Măcelaru

Declaraţiile sopranei vin după ce aceasta a fost implicată, recent, şi în alte polemici dure cu reprezentanţi de marcă ai culturii româneşti. „Eşti un laş şi un trădător, ştii bine ce vreau să spun… un alt român, nu mă surprinzi deloc. Muzică populară la Paris, OMG! Cultura ta muzicală aici s-a oprit?! Păcat! Avem mari compozitori români, nu uita asta niciodată, pe care publicul internaţional nu îi cunoaşte, şi eu i-am cântat şi interpretat pe foarte mulţi pe toată planeta, dar tu nu ai studiat în România şi, atenţie, ai mari lacune pe acest subiect”, i-a transmis Angela Gheorghiu dirijorului Cristian Măcelaru, după ce acesta a ales să dirijeze și Rapsodia Română, de George Enescu, pe 14 iulie 2022, în cadrul unui concert uriaș susținut de Ziua Bastiliei chiar în fața Turnului Eiffel şi a milioane de francezi!

Citeşte şi: Se ieftinesc abonamentele la Netflix. Cât costă cel cu reclame

I-a defiinţat pe Porumbescu, Enescu şi Maria Tănase

Angela Gheorghiu, probabil cea mai cunoscută artistă din România la nivel mondial, a desființat câteva nume grele ale culturii muzicale românești într-un interviu acordat celor de la contributors.ro. Marea cîntăreață de operă a afirmat că George Enescu, Ciprian Porumbescu şi Maria Tănase sunt supraevaluaţi și reprezintă false legende!

„Cine a fost Ciprian Porumbescu? Un compozitor care a scris puține lucruri… Ciprian Porumbescu a fost un compozitor ce se afla la începutul carierei, a compus o operetă românească. Muzica sa nu este de mare valoare, comparativ cu mulți alți compozitori români. (…) Eu în 30 de ani nu am descoperit nici o sală importanta în care George Enescu să fi cântat. Unde a cântat? Despre George Enescu știu doar că în America a cântat o dată la New York, a înlocuit un dirijor, pe Arturo Toscanini, la Carnegie Hall. L-a înlocuit, deci nu l-a invitat nimeni iniţial pe el! (…) Nu poți să spui că Maria Tănase a fost și a cântat la New York. Artiștii de muzică populară nu cântă în săli mari. Cântă doar la comunitățile de români. Și cântă în restaurante. Sau în mici săli pe care reușesc ei să le închirieze.  Nu poți să spui că Maria Tănase cânta la New York, dacă ea a cântat printre mese!”, a spus Angela Gheorghiu.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult