Cum se face cel mai delicios bulz. Nimic nu se compară cu gustul bulzului ardelenesc. Combinația de mămăligă, brânză și cârnați este perfectă și te duce cu gândul la copilărie. Vă prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă pe care e musai să o încercați.
Pentru prepararea rețetei au nevoie de următoarele ingrediente: 300 g mălai, un litru de apă, o linguriță de sare, 200 g brânză de burduf (sau telemea de oaie), 100 g smântână grasă, 200 g cârnați afumați sau șuncă (opțional), 50 g unt, două ouă.
Citește și Arancini, rețeta din bucătăria italiană cu orez și carne care te va surprinde
Mod de preparare
Pentru ca gustul bulzului să fie cât mai autentic, se folosește un vas de tuci, în care punem apa la fiert împreună cu sarea. În momentul în care apa dă în fiert, adăugăm treptat mălaiul și amestecăm încontinuu ca să nu se formeze cocoloașe. Atenție, mămăliga se gătește la foc mic, timp de 10-15 minute.
Cârnații afumați sau șunca se taie bucăți mici, care se prăjesc într-o tigaie cu puțină untură. Brânza o dăm prin răzătoare. Apoi, se ia o tavă pe care punem o foaie de copt și se întinde o bucată de mămăligă cât palma. Se pune în mijloc o lingură de brânză, câteva rondele de cârnați și o linguriță de smântână, după care se împăturește mămăliga ca o sarma. Mai poți face o mică adâncitură în mămăligă și să adaugi un ou deasupra, după care poți introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se coace timp de 20-25 de minute, până când observăm că bulzul nostru devine auriu și crocant, scrie click.ro.
Se scoate, apoi, bulzul din cuptor. Se servește cald, împreună cu o lingură de smântână sau cu o salată de murături.
Citește și Ardei umpluți mănăstirești. Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop