Lifestyle

Divan Group deschide un nou restaurant grecesc: Kuzina

13 Dec, 17:48 • Redactia DailyBusiness
Grupul Divan anunță deschiderea unui nou restaurant cu specific grecesc, Kuzina, pe strada Barbu Văcărescu nr 241A, destinat zonei de birouri a Bucureștiului.
Divan Group deschide un nou restaurant grecesc: Kuzina

Cu o capacitate de 95 de persoane, localul a fost proiectat de arhitectul Cristian Corvin, cel care a realizat și design-ul celorlalte restaurante ce fac parte din Divan Group.

Kuzina îi întâmpină pe gurmanzi și cu un magazin propriu, de la care pot fi achiziționate produse grecești autentice.

Meniul tradițional grecesc reinterpretat este elementul distinctiv la Kuzina, oferta sa culinară incluzând și un preparat unic pe piața din România, Gyro Kavurma, din carne de vită preparată în suc propriu timp de câteva ore, servită cu salată grecească, un sos special și lipie crocantă.

Noul restaurant pune la dispoziția clienților și o cramă generoasă, ce include peste 100 de sortimente. Spațiul acesteia va fi consacrat evenimentelor VIP, cooking show-urilor și degustărilor.

Kuzina vinde produse grecești și în regim de magazin. Printre produsele vândute astfel se numără dulcețuri de portocale și de rodii, pâine tradițională cretană cu oregano, ulei de măsline și o selecție de brânzeturi din Grecia. Un loc special în oferta Kuzina îl ocupă un oțet balsamic cu o aromă specială, ținut într-un butoi din lemn de castan timp de șase ani.

„Am avut ocazia în ultimii ani să testăm pasiunea bucureștenilor pentru bucătăria grecească, la Meze Taverna. Succesul de aici și tendințele culinare care merg către gastonomia mediteraneană, ne-au determinat să oferim la Kuzina un meniu tradițional reinterpretat, dar și produse grecești pentru acasă”, a declarat Andrei Iușut, CEO al Divan Group.

Designul noului local este semnat de Cristian Corvin, arhitectul care a realizat interioarele tuturor restaurantelor Divan Group. Schema cromatică a Kuzina se distinge prin tonurile de albastru și alb din Ciclade, iar cele 50 de spoturi plasate la același unghi creează iluzia unui apus continuu.

Dalele, blaturile de marmură ale meselor și barului, cuverturile, toate urmează exemplul originalelor grecești, scaunele de tip „Trattoria” and „Lightwood” de Jasper Morisson fiind singura concesie făcută designului contemporan.

Restaurantul este decorat și cu reclame vechi cumpărate la licitație, și cu tablouri din magazine și piețe de antichități din Grecia.