Astfel de sortimente de iaurturi cu fructe nu sunt chiar sănătoase, mai ales pentru copii. Dragoș Pătraru a lansat un avertisment legat de ingredientele nocive regăsite în aceste produse.
Dragoș Pătraru spune că a citit un studiu in 2016 care l-a convins că trebuie să stăm cât mai departe de aceste tipuri de iaurturi, căci lista lor de ingrediente era una de groază.
„Astăzi discutăm puțin despre un alt aliment foarte, foarte cumpărat, care în opinia mea nu ar trebui să existe în dieta zilnică a copiilor noștri. Discutăm despre iaurturile cu fructe. Copiii le acceptă mai ușor decât pe cele simple, sunt ușor de procurat, ambalajul arată apetisant, sunt produse care miros senzațional, copiii văd reclame la televizor și cer, multe motive să cumpăram aceste iaurturi cu fructe”, a afirmat Dragoș Pătraru.
Un studiu realizat în anul 2016, arăta că lista de ingrediente a acestor iaurturi conține numeroase semnale de alarmă. Mai exact, din cele 61 de iaurturi analizate s-au identificat 18 aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam, acesulfam K, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, citrat de calciu, caramel, carmin, esteri lactici ai mono și digliceridelor cu acizi grași, complexe de cupru ale clorofilelor și clorofilinelor, azot, guma lacust, guma guar, guma arabica, guma de caruba, guma acacia și antocianine.
Deși în prezent lista de ingrediente a iaurturilor pe care le găsim în comerț este cu mult mai curată, dar situația este în continuare una îngrijorătoare. Potrivit lui Dragoș Pătraru, cele mai multe iaurturi cu fructe abia dacă au văzut fructele. Acestea conțin mai mult zahăr și alți aditivi, așa că verdictul este clar.
„Iaurturile sunt în viața noastră de mii de ani, au un efect senzațional, atunci când sunt curate, deci când nu devin desert. Nu o să vă cadă dinții de la un iaurt din ăsta. Dar în fiecare zi, timp de 10 ani, tăticu… dăunează”, a concluzionat Dragoș Pătraru.