Lifestyle

O noua specie umana ar putea aparea pana in 2050. Cati ani vor trai oamenii viitorului

14 Sep, 12:23 • Redactia DailyBusiness
O noua specie umana va aparea pana in 2050 ca rezultat al noilor tehnologii, comportamentului si selectiei naturale, potrivit unui cercetator britanic, care sustine ca omul trece printr-un proces major de tranzitie evolutionara, in urma caruia va trai mai mult.
O noua specie umana ar putea aparea pana in 2050. Cati ani vor trai oamenii viitorului

Cercetatorul britanic Cadell Last, de la Global Brain Institute, sustine ca omul trece printr-o „tranzitie evolutionara” majora, care, in mai putin de patru decenii, va face ca fiinta umana sa traiasca mai mult, sa aiba copii la varste mai inaintate si sa se bazeze pe inteligenta artificiala pentru a executa sarcini marunte, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Schimbarea evolutiva este atat de semnificativa, sustine Last, incat poate fi comparata cu evolutia de la maimute la primate si apoi la om.

„Deceniul al optulea sau al zecelea de viata al viitorului om va fi foarte diferit de cel al bunicilor nostri”, a spus Last, care crede ca oamenii vor ajunge sa petreaca mult mai mult timp traind in realitati virtuale.

Unii evolutionisti sustin ca oamenii vor ajunge sa traiasca, in mod obisnuit, pana la 120 si chiar 150 de ani, pana in 2050.