- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

România va participa la Eurovision 2023. În 2022, TVR ameninţa cu retragerea după ce a fost acuzată că a falsificat voturile!

31 Oct, 09:30 • Cornel Ghimeșan
România va participa la cea de-a 67-a ediție a concursului internațional Eurovision 2023 în ciuda scandalului în care a fost implicată la ediţia din 2022, când a fost acuzată că ar fi falsificat voturile. Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radio şi Televiziune a aprobat deja bugetul pentru participarea la evenimentul de la Liverpool.
România va participa la Eurovision 2023. În 2022, TVR ameninţa cu retragerea după ce a fost acuzată că a falsificat voturile!

România va participa la Eurovision 2023. Membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radio şi Televiziune au votat în unanimitate pentru alocarea resurselor necesare organizării Selecţiei Naţionale, pregătirii show-ului României pentru concursul internaţional şi deplasării echipei în Marea Britanie. Evenimentul va avea loc la Liverpool chiar dacă, conform procedurilor, acesta trebuia să aibă loc la Kiev, în urma victoriei Ucrainei de anul trecut, dar a fost aleasă Anglia din cauza războiului.

Echipa care se ocupă de Eurovision România propune o nouă abordare pentru Selecţia Naţională. „Suntem o echipă nouă şi vă propunem un concurs Eurovision diferit, bazat pe transparenţă, profesionalism şi digitalizare. Am schimbat sistemul de vot: doar publicul va alege piesa care va reprezenta România. Şi încă ceva: acest Eurovision va fi on air, pe TVR, şi mult mai prezent decât în trecut în mediul online, pe reţelele de social media”, a declarat Mihai Predescu, manager de proiect al ESC 2023. Acesta a avut un mesaj şi pentru compozitorii din România: „În curând, va începe perioada de înscrieri în concurs, veniţi alături de noi!”.

Citeşte şi: Cât câștigă un român care lucrează ca șofer de TIR în Germania. Cosmin ia mai mulți bani decât un medic rezident din România

La ediţia din 2022, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis un comunicat de presă în care a explicat că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs, printre care şi România! În replică, Televiziunea Română a denunțat o schimbare a regulilor în timpul jocului și a precizat că acordase maximum de puncte Republicii Moldova, nu Ucrainei, așa cum s-a anunțat în finala la Torino.

Mai mult, reprezentanţii TVR au precizat faptul că „nici juraţii, nici reprezentanţii TVR, nu au fost anunţaţi, după a doua semifinală, de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României. Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator”.

Citeşte şi: Guvernul modifică sistemul pensiilor private! Cum „îi încurcă” modificările pe administratori. Românii vor plăti comision unic de administrare

Concursul Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra, a cărei piesă „Stefania” amestecă hip-hop-ul şi muzică tradiţională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar şi dacă toate drumurile sunt distruse”).

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult