Lifestyle

Tragedia din Colectiv: Ce piste cercetează procurorii

31 Oct, 13:50 • Redactia DailyBusiness
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în cazul incendiului de la clubul Colectiv. Potrivit procurorului general al României, Tiberiu Nițu, cercetările se desfășoară sub aspectul infracțiunilor de omor calificat și distrugere calificată.
Tragedia din Colectiv: Ce piste cercetează procurorii

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că prima ipoteză de lucru este incendiul și nu explozia și că urmează o expertiză, identificarea cadavrelor și audierile administratorilor și martorilor.

27 tineri au murit, dintre care unul la Spitalul Universitar, iar alte 184 de persoane au fost rănite. Mai multe persoane au fost resuscitate în stradă, fără succes, de către medicii sosiți la locul tragediei.

Printre morți s-ar afla, potrivit unor surse, și toboșarul trupei Goodbye to Gravity, care concerta în Club Colectiv cu ocazia lansării unui album nou, de pe care, ironic, prima melodie era „The Day We Die” (Ziua în care vom muri, în traducere), scrie RomaniaTV.

Autoritățile au făcut apel către populație să doneze sânge pentru victimele tragediei de la Club Colectiv.

La concert, la care intrarea a fost gratuită, ar fi asistat și Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, care ar fi fost și el rănit, însă ar fi în afara oricărui pericol.