Media & Advertising

Asaltat de creditori, Cristi Burci baga in insolventa Media Direction

13 Aug, 15:49 • traian.badulescu
Agentia Media Direction, detinuta de omul de afaceri Cristian Burci, isi cere insolventa, dupa ce a fost asaltata de mai multi creditori in ultimele luni.
Asaltat de creditori, Cristi Burci baga in insolventa Media Direction

Dosarul prin care agentia lui Burci isi
cere singura insolventa a fost inregistrat miercuri, 13 august, la
Tribunalul Bucuresti.

Cererea Media Direction vine dupa ce in ultimele luni a fost data in judecata de mai multe companii, unele cerandu-i insolventa iar altele executarea silita.

Regia de publicitate Media Point Marketing Services este prima companie care a solicitat intrarea in insolventa a Media Direction, potrivit unui dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe data de 9 aprilie.

De mentionat este faptul ca Media Point Marketing Services obisnuia sa vanda publicitate pentru Adevarul Holding, pe vremea cand acesta era detinut de Dinu Patriciu. Atunci, Media Point era detinuta integral de agentia Odyssey Communication, unde era actionar si Dinu Patriciu.

In octombrie 2012, Patriciu a vandut trustul Adevarul Holding lui Cristian Burci.

A doua companie care a solicitat intrarea in insolventa a agentiei Media Direction este Editura Evenimentul si Capital, potrivit unui dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe data de 4 iunie.

Compania care editeaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital a intrat la randul sau in insolventa pe data de 26 februarie.

Compania lui Cristian Burci, Media Direction, este vizata si in alte dosare de executare silita, de catre posturi precum Antena 3 si Kanal D.

Oficialii grupului BBDO, din care face parte agentia, spun ca situatia de acum are o cauza mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Straut, in urma caruia Media Direction a ramas cu o gaura de peste doua milioane de euro.