- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Călătoria aeriană descoperită: Ce poți cere gratuit în avion și nu ți-a spus nimeni

23 Oct, 12:20 • Fundeanu Madalina
Călătoria aeriană descoperită: Ce poți cere gratuit în avion și nu ți-a spus nimeni

Se spune adesea că nu ai dacă nu ceri. Ei bine, acest lucru nu poate fi mai adevărat decât atunci când ești la bordul unui avion. Există o serie de lucruri pe care le poți cere și primi gratuit în timpul zborului, dar e posibil să nu știi despre acestea deoarece însoțitorii de zbor nu le menționează întotdeauna. Pregătește-te să descoperi câteva din aceste secrete de zbor neașteptate.

Servicii și produse necunoscute oferite în văzduh 

Să începem cu elementele pe care nu le-ai considera în mod normal. O pătură suplimentară sau o pernă? Absolut, sunt gratuite și disponibile la cerere. Ai uitat adaptorul pentru căști sau nu ai căști la tine? Nu este nici o problemă, o pereche de căști poate fi oferită gratuit.Nu doar că aceste mărunțișuri sunt disponibile, dar există și servicii suplimentare pe care ai putea să le ignori. Ai nevoie de un medicament pentru rău de mișcare sau o durere de cap ușoară? Majoritatea companiilor aeriene oferă o varietate de medicamente de bază pentru pasageri, deși, desigur, acest lucru nu înlocuiește necesitatea de a avea asistență medicală adecvată dacă este nevoie.

Delectați-vă cu bucătăria aeriană

Știai că poți să ceri o porție suplimentară de mâncare sau un pahar în plus de apă sau suc? Dacă ai rămas flămând sau doar dorești o gustare suplimentară, nu trebuie decât să ceri. Desigur, aceasta depinde de disponibilitate și nu toate companiile aeriene ar putea să îndeplinească această cerere, dar nu costă nimic să întrebi.Câteva lucruri pe care le poți cere gratuit în avion:

  1. Pătură sau pernă suplimentară
  2. Căști sau adaptor de căști
  3. Medicamente de bază
  4. Tratament special pentru o ocazie specială
  5. Porție suplimentară de mâncare sau băutură
avion
avion

Uneori, călătoriile noastre aeriene nu decurg conform planului. Întârzierile și anulările de zboruri pot fi stresante, dar este important să știi că însoțitorii de zbor sunt acolo pentru a te ajuta și în astfel de situații.

În cazul în care zborul tău este întârziat sau anulat, însoțitorii de zbor pot fi de un real ajutor în navigarea prin situație. Ei pot furniza informații actualizate despre starea zborului tău și pot oferi asistență în ceea ce privește reprogramarea sau găsirea unui zbor alternativ. De asemenea, pot fi în măsură să îți ofere vouchere de masă sau de cazare, în funcție de durata întârzierii sau a anulării.

De asemenea, nu uita că multe companii aeriene îți oferă dreptul la compensație avion în caz de întârziere sau anulare a zborului. Acest lucru variază de la o companie la alta și de la o țară la alta, deci este întotdeauna bine să verifici care sunt drepturile tale. Chiar și în astfel de situații neașteptate, nu uita că însoțitorii de zbor sunt acolo pentru a-ți face călătoria mai ușoară și mai confortabilă. 

Înainte de a te urca în următorul avion, ia în considerare aceste aspecte pentru a-ți maximiza confortul și bucuria călătoriei. Nu uita, nu ai dacă nu ceri. Și dacă vei fi politicos și amabil, s-ar putea să te trezești cu mult mai mult decât ai cerut, toate acestea, la o altitudine de 10.000 de metri.

Tags: