Media & Advertising

Ce spun elvetienii de la Ringier despre industria media din Romania

09 Apr, 15:06 • Redactia DailyBusiness
Industria media din Romania isi desfasoara activitatea in conditii dificile, asa cum se poate concluziona si din faptul ca unii jucatori au devenit insolventi in 2013, se arata intr-un raport al grupului elvetian Ringier.
Ce spun elvetienii de la Ringier despre industria media din Romania

„Analizand din acest unghi, rezultatele pozitive obtinute de Ringier Romania sunt cu atat mai satisfacatoare. In ciuda volumelor de publicitate aflate pe o panta descendenta, Ringier Romania a reusit sa-si mentina veniturile la nivelul anului 2012”, se mai mentioneaza in raport.
 
Cotidianul Libertatea ramane titlul cel mai important din portofoliul Ringier Romania datorita audientei de 468.000 de cititori si veniturilor pe care le genereaza, in timp ce platforma online libertatea.ro, cu peste 3 milioane de vizitatori unici, si-a consolidat pozitia intre site- urile de stiri de top din Romania.

Cu Libertatea pentru femei (care are 351,000 de cititori) Ringier Romania ramane numarul unu in segmentul revistelor pentru femei, in timp ce editia romaneasca a revistei Elle (cu cei 90.000 de cititori) este in continuare titlul numarul 1 pe piata publicatiilor glossy.

Investitiile Ringier in afacerea
digitala – cu achizitiile portalurilor JobCloud in Elvetia, Onet.pl in Polonia si eJobs.ro in Romania, au avut rezultate pozitive in 2013, asa cum a facut si consolidarea portalurilor digitale
construite in jurul brandurilor sale print puternice, se mai arata in raportul grupului.

Ca
urmare,ponderea pe care segmentul digital a atins-o in 2013 in
totalul veniturilor grupului este de 25,7%, fata de 18,3%, cat era
in 2012. Aceasta reprezinta o crestere anuala de 32,8% (2012 vs. 2013).

In 2013, Ringier a reusit cresterea profitului operational EBITDA cu 23,7%, la valoarea de 123,1 milioane de franci elvetieni, iar veniturile grupului au fost de 1,02 miliarde de franci elvetieni. 

Contributia digitalului a crescut la 25,7%. In ciuda acestei cresteri importante, Publishing-ul, activitatea principala a grupului, a ramas sursa principala de venituri.

Ringier Romania a inregistrat in 2012 o crestere a cifrei de afaceri de 32%, o contributie semnificativa la aceasta evolutie avand achizitia unuia dintre cele mai mari portaluri de recrutari din Romania, eJobs.ro.