Media & Advertising

Digi 24, somat public de CNA

31 Jan, 11:41 • Redactia DailyBusiness
Postul de stiri Digi 24 a fost somat public de catre Consiliul National al Audiovizualului  (CNA) pentru incalcarea legislatiei privind informarea corecta in emisiunile informative din 24 si 25 octombrie 2013, in care a fost prezentata o ancheta jurnalistica despre un posibil trafic de organe la Institutul Clinic Fundeni.
Digi 24, somat public de CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, emisiunile „Jurnal de stiri”, „Jurnal de seara”, „Digimatinal” si „Romania 24”, difuzate pe Digi 24 pe 24 si 25 octombrie 2013.

Potrivit CNA, in aceste emisiuni au fost difuzate stiri referitoare la traficul de organe care ar fi fost realizat cu acordul medicilor de la Institutul Fundeni. A fost prezentat un reportaj insotit de un marcaj grafic ce simbolizeaza o camera de luat vederi si de imagini blurate ale unor asistente.

Pe 25 octombrie, la emisiunile informative de la orele 16.00, 17.00, 19.00, 20.00 si 23.00 au fost difuzate stiri referitoare la ancheta demarata in urma reportajului despre traficul de organe cu acordul medicilor de la Institutul Fundeni, relateaza mediafax.ro.

Au fost prezentate fragmente din reportajul cu marcaj de camera ascunsa si au fost difuzate declaratiile managerului Institutului Fundeni, ale presedintelui Colegiului Medicilor din Romania si ale unui ofiter de la Crima Organizata.