Media & Advertising

Discovery il numeste pe Mircea Medaru Head of Sports CEE

07 Jun, 11:19 • Redactia DailyBusiness
Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu și Africa (CEEMEA), o divizie a Discovery Communications, lider global în domeniul divertismentului, anunță numirea lui Mircea Medaru în funcția de Head of Sports pentru Europa Centrală & de Est.
Discovery il numeste pe Mircea Medaru Head of Sports CEE

Din biroul de la București, Medaru îi va raporta direct Victoriei Davies, VP, Country Manager pentru Europa Centrală & de Est, și va lucra îndeaproape cu directorii de programe Eurosport și Discovery Networks.

Numirea lui Medaru vine în contextul în care Eurosport dorește să devină destinația preferată în materie de sport pentru publicul local, fapt dovedit și de investiția recentă în achiziționarea drepturilor pentru Premier League în România pentru următorii 3 ani, inclusiv sezonul 2018-2019.

Medaru va avea responsabilități strategice și operaționale pe 13 piețe, printre care România, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Cehia, pentru a maximiza oportunitățile existente, dar și pentru a identifica noi segmente de dezvoltare pe zona de sport.

Înainte de a se alătura echipei de management Discovery, Mircea Medaru a acumulat o experiență de peste 15 ani în consultanță și management în zonele de achiziție de programe TV, producție, vânzări și marketing, atât la nivel național, cât și regional, în companii media precum Prima TV/SBS Broadcasting, TV Sport/ Realitatea TV și Pro TV/Central European Media Enterprises (CME).

În cadrul echipei CME, Medaru a fost responsabil de dezvoltarea unui proiect în țările ex-Iugoslave, de achiziționarea drepturilor de difuzare la nivel local și internațional pentru Sport.ro și Pro TV, și a fost implicat în procesul de rebranding al televiziunilor din portofoliul CME în Bulgaria.