Media & Advertising

History difuzează documentarul „Pirații și comoara templierilor”

15 Jun, 18:39 • Redactia DailyBusiness
History va difuza în premieră documentarul în șase părți "Pirații și comoara templierilor", care încearcă să elucideze un mister de sute de ani.
History difuzează documentarul Pirații și comoara templierilor

În fiecare duminică, de la ora 20:00, renumitul arheolog subacvatic Barry Clifford și istoricul Scott Wolter scot la iveală noi dovezi care să arate conexiunile ascunse dintre două grupuri legendare, despărțite de 500 de ani: cavalerii templieri și pirații secolului al XVII-lea.

Descoperirile acestor cercetători pot schimba istoria și pot conduce către o comoară care a fost îngropată cu secole în urmă.

Echipa de specialiști are acces, în exclusivitate, la o descoperire fără precedent: cinci corăbii de pirați aflate în același loc, pe fundul mării.

Ei vor excava atât pe uscat, cât și în apă, în căutarea comorii pierdute, vor explora peșteri ascunse, cimitire și vechi structuri de piatră, vor urca munți și vor traversa jungla deasă, descoperind noi indicii ale unei enigme fascinante.

Cercetătorii vor să demonstreze că există o legătură între cavalerii templieri și pirații care prădau orașele Boston și New York și, poate, chiar cu regele Solomon, creând astfel o punte între Ierusalim, Europa, Africa și coasta de est a Statelor Unite.

În primul episod, difuzat pe 19 iunie, o relicvă descoperită pe un vas naufragiat în Madagascar îi determină pe Barry Clifford și pe Scott Wolter să înceapă investigația. Scott merge pe urmele cavalerilor templieri în Portugalia, unde găsește câteva informații uimitoare. Între timp, în Madagascar, Barry cercetează o navă de război care crede că este a Căpitanului Kidd și astfel face o descoperire impresionantă.