Media & Advertising

Media Direction, amenintata cu executarea silita si cu insolventa

20 Jun, 18:23 • Redactia DailyBusiness
Mai multe companii au dat in judecata in ultimele luni agentia Media Direction, controlata de omul de afaceri Cristian Burci, unele cerandu-i insolventa iar altele executarea silita.
Media Direction, amenintata cu executarea silita si cu insolventa

Regia de publicitate Media Point Marketing Services este prima companie care a solicitat intrarea in insolventa a Media Direction, potrivit unui dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe data de 9 aprilie.

De mentionat este faptul ca Media Point Marketing Services obisnuia sa vanda publicitate pentru Adevarul Holding, pe vremea cand acesta era detinut de Dinu Patriciu. Atunci, Media Point era detinuta integral de agentia Odyssey Communication, unde era actionar si Dinu Patriciu.

In octombrie 2012, Patriciu a vandut trustul Adevarul Holding lui Cristian Burci.

A doua companie care a solicitat intrarea in insolventa a agentiei Media Direction este Editura Evenimentul si Capital, potrivit unui dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe data de 4 iunie.

Compania care editeaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital a intrat la randul sau in insolventa pe data de 26 februarie.

Compania lui Cristian Burci, Media Direction, este vizata si in alte 7 dosare de executare silita, de catre posturi precum Antena 3 si Kanal D. Doua au fost acceptate de instanta, scrie PaginadeMedia.

Oficialii grupului BBDO, din care face
parte agentia, spun ca situatia de acum are o cauza mai veche:
cazul Bigger Group – Marcel Straut, in urma caruia Media
Direction a ramas cu o “gaura” de peste doua milioane de euro.

Din cele 7 procese de executare silita deschise impotriva Media Direction, 3 vin dinspre grupul Intact:
Antena Group, Antena 3 si Grupul Media Camina.