Media & Advertising

Postul pro-Kremlin Russia Today s-a lansat in Argentina

11 Oct, 12:50 • Redactia DailyBusiness
Presedintele rus Vladimir Putin a salutat vineri lansarea in Argentina a postului pro-Kremlin Russia Today, intr-o teleconferinta cu presedinta argentiniana Cristina Kirchner, subliniind asupra vointei de apropiere a celor doua tari, in contextul izolarii Rusiei din cauza crizei din Ucraina.
Postul pro-Kremlin Russia Today s-a lansat in Argentina

Acuzat adesea ca este portavocea Kremlinului, Russia Today (RT) este primul post strain care difuzeaza in spaniola informatii in Argentina.

„Dreptul la informare este unul dintre cele mai importante drepturi ale omului”, a spus presedintele rus intr-o videoconferinta pe Skype cu presedinta argentiniana.

Kremlinul, care se prezinta drept tinta unei campanii de defaimare a occidentalilor, a crescut puternic subventiile acordate televiziunii ruse cu prezenta internationala.

Acest post, lansat in 2005, emite in engleza, araba, iar de-acum in spaniola. In pregatire se afla o versiune franceza, scrie Mediafax.

La inceputul lunii septembrie, DailyBusiness.ro a relatat in premiera despre posibila lansare a postului de televiziune Russia Today si in Romania.

Dan Musetoiu, fost director de programe al postului TV The Money Channel, intentioneaza sa lanseze un proiect editorial cu numele Russia Today, inregistrand acest brand la OSIM.