Media & Advertising

Prima rata de 13,75 mil. de euro pentru meciurile de Liga 1 a fost platita

16 Jun, 18:05 • Redactia DailyBusiness
Liga Profesionista de Fotbal a incasat suma de13,75 milioane de euro, reprezentand prima rata din totalul de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat sa o plateasca pentru sezonul 2014-2015.
Prima rata de 13,75 mil. de euro pentru meciurile de Liga 1 a fost platita

Banii obtinuti din aceasta prima rata
urmeaza sa fie virati in conturile cluburilor din prima liga incepand
de miercuri, scrie Stirileprotv.ro.

UPC si Focus Sat vor transmite toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 si din Cupa Ligii in urmatorii 5 ani. Operatorii telecom au semnat recent un acord de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua canale Look TV si Look Plus.

Dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a anuntat pe 4 martie incredintarea pentru vinderea drepturilor tv catre societatea Intel Sky Broadcast, oficialii posturilor Look TV si Transilvania Live au anuntat in aprilie incheierea unui memorandum cu societatea din Malta.

„Look TV si Transilvania Live au semnat cu societatea Intel Sky Broadcast contractul de cesiune de drepturi mass-media si a achizitionat de la LPF drepturile comerciale prinvind meciurile de fotbal din cadrul campionatului Ligii 1 pentru perioada 2014-2019, dar si Cupa Ligii pentru perioada 2015-2019. Cele doua televiziune vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, inregistrari, rezumate, online si mobil, a meciurilor de fotbal din Liga 1 si din Cupa Ligii”, se arata in comunicat al celor doua posturi TV.

Ulterior, in luna mai, Look TV si Transilvania Live au informat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca vor percepe tarife pentru retransmisie de la operatorii de cablu incepand cu 1 iulie, decizia fiind luata de cele doua televiziuni pe fondul difuzarii de catre acestea a meciurilor din Liga I.

Cele doua societati au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-si modifica actionariatul, in sensul intrarii in actionariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta.