Media & Advertising

Purtatorul de cuvant al Guvernului: Prabusirea TVR s-a accelerat in „tristul mandat” al lui Stelian Tanase

19 Sep, 17:36 • Redactia DailyBusiness
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota (foto), a anuntat vineri ca se retrage din Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, motivand ca nu doreste ca postul public sa devina subiect de disputa politica.
Purtatorul de cuvant al Guvernului: Prabusirea TVR s-a accelerat in tristul mandat al lui Stelian Tanase

„Am luat aceasta decizie din dorinta de a evita ca Televiziunea Publica sa devina iarasi subiect de disputa politica. Acuzatiile privind o stare de incompatibilitate intre pozitia mea ca purtator de cuvant al Guvernului si reprezentant al aceluiasi Guvern in Consiliul de Administratie nu au baza legala, iar alegatiile recente ale actualului presedinte-director general, Stelian Tanase, cum ca opiniile mele prevaleaza in fata colegilor din CA si ca eu, de fapt, conduc TVR, il pun intr-o postura ridicola”, a explicat Corneliu Calota, in scrisoarea de demisie adresata membrilor CA al SRTV, precum si membrilor comisiilor parlamentare de cultura si mass media, document obtinut de Agerpres.

El a adaugat ca argumentele pe care le-a exprimat in Consiliul de Administratie al TVR au fost luate in considerare din alte motive, care nu tin de pozitia sa in Guvern.

„Cel mai probabil, opiniile mele exprimate in CA au prevalat pentru ca au fost considerate mai rationale de catre colegi. Au prevalat pentru ca au temperat o serie de excese ale dlui Tanase, intre care zeci de mii de euro pe luna risipite prin inutile contracte de colaborare si prin promovarea unor moderatori fara har. Aceasta, in pofida catorva vedete consacrate ale TVR, apreciate de public si pe care oricum le plateam”, a afirmat Calota.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mentionat ca s-a opus crearii unui departament al emisiunilor cu impact politic si care urma sa fie in subordinea directa a lui Stelian Tanase, ceea ce, in opinia sa, ar fi fost un fapt unic in istoria TVR.

„In fine, opiniile mele au prevalat pentru ca m-am opus transformarii TVR1 dintr-un canal generalist intr-un canal de talk show-uri, aidoma multor altor canale de stiri din Romania. si, culmea, Tanase dorea aceasta transformare in ciuda unui recent sondaj de opinie care demonstra ca telespectatorii TVR, atatia cati mai sunt, nu doresc renuntarea la profilul generalist al TVR1. Opiniile mele au prevalat pentru ca m-am opus unui voluntarism strain muncii in televiziune, diletantismului managerial si lacomiei lui Tanase”, a completat Corneliu Calota.

Potrivit lui Calota, TVR reprezinta o institutie de care societatea romaneasca are totusi nevoie, iar prabusirea postului public de televiziune s-a accelerat in „tristul mandat” al presedintelui-director general Stelian Tanase. Corneliu Calota se declara increzator ca exista solutii de redresare.