Media & Advertising

RCS & RDS introduce în grila sa de programe versiunile HD ale canalelor Antena 1, Antena 3 și Antena Stars

29 Nov, 20:35 • Redactia DailyBusiness
Începând de miercuri, 30 noiembrie 2016, RCS & RDS va introduce în grila de cablu digital bază și formatul HD al canalelor de televiziune Antena 1, Antena 3 și Antena Stars.
RCS & RDS introduce în grila sa de programe versiunile HD ale canalelor Antena 1, Antena 3 și Antena Stars

Antena 1 HD, Antena 3 HD și Antena Stars HD vor fi introduse în grila de cablu a RCS & RDS împreună, pe poziții alăturate, în apropierea unuia dintre canalele Antena Group deja prezente în grilă.

Versiunile SD ale canalelor Antena 1, Antena 3 și Antena Stars, cât și toate celelalte canale TV ale Antena Group vor fi în continuare disponibile în grila de cablu a RCS & RDS pe pozițiile deja cunoscute abonaților.

În cazul în care, începând cu 30 noiembrie, semnalul pentru canalele Antena 1 HD, Antena 3 HD și Antena Stars HD nu va fi disponibil automat, trebuie să (re)scanați canalele TV din grilă.

Decizia RCS & RDS de a introduce în grilă versiunea HD a canalelor Antena Group se bazează pe comunicatul public al Antena Group, cât și pe angajamentul făcut de Antena Group în acordurile de retransmisie și corespondența purtată cu RCS & RDS în acest context, prin care Antena Group a autorizat RCS & RDS să preia „gratuit” și să retransmită în rețeaua sa de cablu digital, în format HD, oricare din canalele sale, fără să fie necesară plata vreunei sume de orice natură către sau posibilitatea ridicării de pretenții de orice natură de către oricare dintre entitățile grupului Intact.

Această înțelegere este motivul esențial care stă la baza deciziei RCS & RDS de a pune la dispoziția abonaților săi versiunea HD a canalelor Antena 1, Antena 3 și Antena Stars.