Media & Advertising

Sentinta in cazul Ioana Tufaru: Tribunalul a respins actiunea Antenei impotriva Paginademedia

15 Jan, 12:27 • Redactia DailyBusiness
Tribunalul Bucuresti a respins marti ca neintemeiata actiunea Antena Group impotriva editorului Paginademedia.ro, Petrisor Obae, in cazul Ioana Tufaru (foto), cu apel in termen de 15 zile.
Sentinta in cazul Ioana Tufaru: Tribunalul a respins actiunea Antenei impotriva Paginademedia

Decizia instantei vine dupa un proces
care a inceput in februarie 2013 (cand a fost introdusa
cererea Antenei) si a avut ultima infatisare pe 7 ianuarie, in
acest an, scrie Paginademedia.ro

Antena Group a decis actionarea in
judecata a editorului Paginademedia.ro, Petrisor Obae, dupa
publicarea unor articole despre emisiunea Acces Direct, cu Ioana
Tufaru ca subiect: „Se poate mai jos? Jeg pe TV, la propriu, la Acces Direct. Ceara Ioanei Tufaru, in prim-plan” si “Ce clienti de publicitate au girat mizeria din urechea Ioanei Tufaru la Acces Direct”.

In urma primului articol, compania Avon, unul dintre clientii de publicitate ai Antenei a anuntat ca isi va retrage spoturile din calupurile publicitare ale emisiunii Acces Direct si le va reorienta catre alte sloturi orare. 

Trustul de presa ii ceruse jurnalistului daune de 500.000 de euro, considerand ca unele articole publicate de acesta i-au lezat interesele.

“In niciun paragraf din acele articole nu am instigat si nu am indemnat clientii de publicitate sa se retraga din emisiune”, a declarat Petrisor Obae, editor Paginademedia.ro si autor al articolelor. 

Antena 1 a considerat ca acele articole au un caracter de manipulare a opiniei publice si a clientilor care au relatii comerciale cu postul de televiziune. 

CNA a amendat cu 20.000 de lei postul Antena 1 pentru ca in emisiunea „Acces direct” din 4 februarie a fost incalcat dreptul la imagine al Ioanei Tufaru si pentru faptul ca publicul a fost dezinformat, intrucat programul respectiv era o fictiune si nu un reportaj.

Citeste si Grotesc TV fara frontiere. Pana si jurnalistii vor CENZURA (Interzis sub 18 ani)