New Media

Cea mai prestigioasa arhiva de filme a ajuns pe Youtube – peste 85.000 de inregistrari rare

19 Apr, 12:43 • Redactia DailyBusiness
British Pathé, companie care a produs jurnale de actualitati, buletine de tip magazin difuzate in cinematografe si documentare din 1910 pana in 1970 in Marea Britanie, si-a publicat intreaga colectie de filme pe site-ul YouTube, iar aceasta initiativa a facut ca peste 85.000 de materiale video rare din secolul al XX-lea sa devina disponibile pentru publicul larg.
Cea mai prestigioasa arhiva de filme a ajuns pe Youtube - peste 85.000 de inregistrari rare

Aceasta arhiva de filme, considerata una dintre cele mai prestigioase din lume, include inregistrari video cu momente istorice, dar si cu altele mai degraba insolite. Pasionatii de istorie vor putea de acum inainte sa vizioneze peste 3.500 de ore ce contin unele dintre cele mai semnificative momente ale secolului trecut.

Arhiva include inregistrari unice ale unor momente din Al Doilea Razboi Mondial, imagini cu transatlanticul Titanic, cu legendarul pugilist Muhammed Ali, dar si cu victoria din 1996 obtinuta de nationala Angliei in fata Germaniei in finala Cupei Mondiale la fotbal.

Proiectul a fost creat pentru a permite studentilor, profesorilor si junalistilor din lumea intreaga sa vizioneze, sa distribuie si sa ataseze in diverse materiale aceste inregistrari video cu o rezolutie inalta, transmite Mediafax.