New Media

Cele mai expuse industrii la fraudele online

05 May, 17:26 • Redactia DailyBusiness
Sectorul public, industria bancara si industria transporturilor sunt domeniile cele mai expuse fraudelor online, potrivit specialistilor KPMG.
Cele mai expuse industrii la fraudele online

Cu ocazia Fraud Management & Operational Risk Forum, Expo Media a adus impreuna industria locala de combatere a fraudei si a riscului operational din organizatii apartinand atat sectorului public, cat si privat, pentru a pune in lumina provocarile prezente si de viitor ale industriei, la nivel local si mondial. 

Concluzia unanima a speakerilor de la editia a 5-a a Fraud Management & Operational Risk Forum este ca in anul in curs si pe viitor se asteapta o crestere a actelor frauduloase online, in toate domeniile de activitate. 

Iata ce spun cifrele la nivel mondial, statistici evidentiate in discursul sau de catre Mihai Tanase, senior manager, IT Advisory, KPMG Romania: 

• 71% din totalul amenintarilor raportate sunt hackingul, virusii si furtul de identitate. 
• Sectorul public, industria bancara si industria transporturilor sunt cele mai expuse riscurilor. 
• Cel mai mare risc pentru sectorul public este hacking-ul, iar pentru industria bancara phishing-ul. 

Ana Sebov – senior manager Forensic Services, PwC, a confirmat incidenta in crestere a criminalitatii online, prezentand date oficiale ale studiului PwC Global Economic Crime Survey 2014: 
• 1 din 3 companii s-au confruntat cu fraude. 
• Peste 1% din companii au avut de-a face cu fraude online de peste 100 de milioane de dolari. 
• Timpul mediu pana cand o frauda este descoperita: 18 luni. 

Recomandarea expertilor pentru companii este sa nu simplifice riscurile si sa aplice un sistem integrat de zi cu zi, care sa se adapteze la nevoile oamenilor.