- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Google a cumparat cu 625 mil. $ firma de solutii pentru e-mail Postini

09 Jul, 16:23 • Redactia DailyBusiness
Google a platit 625 mil.$ (462,5 mil. euro) pentru firma de solutii de securizare si arhivare a mesageriei electronice Postini, achizitie al carei scop este de a face mai atractiva suita de servicii online Google Apps pentru marile corporatii, a anuntat luni compania care detine cel mai utilizat motor de cautare.
Google a cumparat cu 625 mil. $ firma de solutii pentru e-mail Postini

Firma Postini va functiona ca o subsidiara a Google. „Dupa achizitia companiei Postini, aplicatiile noastre online pot raspune necesitatilor de securizare a informatiilor din companii de orice dimensiuni”, a declarat Eric Schmidt, directorul executiv al Google, citat de NewsIn.

Reprezentantii Google au explicat ca peste 1.000 de noi companii se aboneaza zilnic la serviciile online oferite de Google, dar ca serviciile companiei americane sunt preferate in special de firmele mici si medii. Marile companii au ezitat mult timp sa treaca la un model in care aplicatiile sunt administrate online, din cauza reglementarilor existente in domeniul securitatii informatiilor.

Postini ofera solutii pentru securizarea comunicatiilor prin e-mail si mesagerie instantanee, arhivarea mesajelor si criptarea mesajelor. Solutiile oferite de Postini sunt compatibile cu reglementarile oficiale care obliga marile companii sa pastreze copii ale e-mail-urilor trimise, pentru a putea fi folosite ca probe judiciare in cazul unor litigii.

Compania mai dezvolta o varietate de solutii care protejeaza retelele companiilor de spam si de atacuri din partea unor persoane rau-intentionate. Produsele firmei Postini sunt folosite in peste 35.000 de companii, deservind un numar de 10 milioane de utilizatori din intreaga lume.

Suita de aplicatii online a Google, care include calendar, posta electronica, mesagerie instantanee, procesare de text si editare de foi de calcul, este folosita de peste 100.000 de organizatii din intreaga lume, potrivit companiei.