New Media

Google România a schimbat un logo ”jucăuș” cu un mesaj de comemorare a victimelor din Colectiv

02 Nov, 17:05 • Redactia DailyBusiness
Una dintre cele mai grave tragedii petrecute în ultimii ani în București este comemorată de Google România printr-o fundă de doliu afișată pe prima pagină a motorului de căutare online.
Google România a schimbat un logo ''jucăuș'' cu un mesaj de comemorare a victimelor din Colectiv

Funda de doliu apare sub căsuța de căutare de pe pagina Google România, iar în descrierea sa este afișat mesajul „În memoria victimelor din clubul Colectiv”.

Google marchează, astfel, incidentul petrecut vineri seară în Clubul Colectiv din București, unde 30 de oameni și-au pierdut viața și alți peste 180 au fost răniți, în urma unui incendiu declanșat de la artificii aprinse în fața scenei unde avea loc un concert, scrie Mediafax.

Un total de 146 de răniți au fost internați în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora este foarte rezervat.

În urma tragediei, Guvernul României a decretat, sâmbătă, trei zile de doliu național.

Google a remediat, luni dimineață, o gafă uriașă făcută în România in zi de doliu national: după ce inițial afișase un logo ”jucăuș”, în cinstea creatorului logicii matematice moderne George Boole, motorul de căutare l-a retras, afișând în prezent logoul normal, alături de un mesaj pentru victimele tragediei din clubul Colectiv, potrivit gandul.info.