Real Estate

Casele lui Viktor Ianukovici, scoase la vanzare

09 Mar, 11:36 • Redactia DailyBusiness
Aflata in pragul falimentului, Ucraina ar putea strange bani frumosi in vistierie din vanzarea bunurilor care i-au apartinut presedintelui destituit, Viktor Ianukovici (foto).
Casele lui Viktor Ianukovici, scoase la vanzare

Dupa fuga acestuia din tara, la sfarsitul lunii trecute, noile autoritati de la Kiev au descoperit mai multe proprietati si obiecte de lux care valoreaza milioane de euro. Totul a fost confiscat si trecut in proprietatea statului.

Liderii protestatarilor din Piata Independentei au preluat controlul asupra vilelor lui Viktor Ianukovici. Dupa ce au ramas muti de uimire in fata luxului din interior si si-au dat seama unde au ajuns mare parte din taxelele ucrainenilor, acestia au inceput sa inventarieze totul. Piese de mobilier, sculpturi de valoare, picturi sau piese decorative unicat, toate vor fi scoase la vanzare, iar banii vor merge la bugetul statului, relateaza Digi24.ro.

Viktor Ianukovici este acuzat ca a falimentat Ucraina si ca, pe langa luxul in care traia pe banii contribuabililor, ar fi scos din tara peste 70 de miliarde de dolari in ultimii trei ani. Pe langa conacul descoperit la marginea Kievului, Ianukovici mai avea doua resedinte de vara in Crimeea, in sudul tarii.