Real Estate

Colliers a fost implicată într-o tranzacție cu obligațiuni ipotecare, în valoare de 180 mil. euro

01 Jun, 15:15 • Redactia DailyBusiness
Globalworth Real Estate Investments Ltd. a semnat un acord de vânzare a unor obligațiuni garantate cu proprietăți imobiliare în valoare de 180 milioane Euro. Obligațiuni în valoare de 150 milioane Euro vor fi preluate de fondul Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), iar restul, cu o valoare de 30 milioane Euro, vor fi preluate de de fonduri administrate de Cairn Capital.
Colliers a fost implicată într-o tranzacție cu obligațiuni ipotecare, în valoare de 180 mil. euro

Tranzacția este una de referință pentru piața imobiliară din România, iar Colliers International România a fost implicată în calitate de consultant imobiliar al investitorilor.

„Tranzacția realizată de CPPIB, Cairn și GlobalWorth este încă o poveste de succes pentru piața imobiliară locală, având în vedere valoarea acesteia, cât și părțile implicate. Încă o dată, România primește un vot de încredere din partea marilor investitori instituționali internaționali”, consideră Laurențiu Lazăr, Director Investiții și Evaluări Colliers International.

„Această investiție condusă de CPPIB, cel mai mare fond de pensii canadian și unul dintre cei mai prestigioși investitori din lume, este o dovadă a progesului pietei românesti, cât și a raportului atractiv dintre risc și randament oferit în prezent de piața imobiliară locală. Ne așteptăm ca această tranzacție să amplifice sentimentul pozitiv deja prezent pe piață și să conducă la o lichiditate mai ridicată și susținută a pieței în viitorul apropiat”, a declarat Robert Miklo, Director Asociat Investiții în cadrul Colliers International.