- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Inca un constructor in insolventa: Grupul constantean Vectra, cu 26 de proiecte in lucru, a concediat 350 de angajati

06 Mar, 11:57 • cristina.mihai
Grupul Vectra, compus din compania constanteana de constructii si dezvoltari imobiliare Vectra Construct, compania imobiliara Vectra Imobiliare si firma de productie de beton Vectra Betoane si Agregate, a concediat 350 de angajati si a cerut insolventa la Tribunalul Constanta.
Inca un constructor in insolventa: Grupul constantean Vectra, cu 26 de proiecte in lucru, a concediat 350 de angajati

„Situatia de pe piata imobiliara este foarte dificila”, a spus Marius Catuneanu, project manager si coordonator juridicar companiei, care a adaugat ca firma este obligata prin lege sa ceara insolventa daca nu isi poate plati datoriile catre creditori.

Compania Vectra Construct are in derulare 26 de proiecte rezidentiale mici si medii, in Constanta.

„Acum trecem printr-o perioada grea. Pana in vara lui 2008, vindeam 30 de apartamente pe luna, din toamna nu am mai vandut nimic, asa ca incasarile vin doar din partea de productie la Vectra Betoane si Agregate”, a spus Marius Catuneanu.

Proiectele incepute vor fi finalizate, insa intr-un ritm mai lent, spune el.

„Vom finaliza proiectele incepute, insa lucrarile se deruleaza mai incet, avand in vedere ca am realizat restructurari si am disponibilizat 350 de angajati”, a spus Marius Catuneanu, pentru DailyBusiness.ro, care a adaugat ca in prezent compania mai are 300 de angajati.

„Suntem un jucator activ pe partea de productie, avem o cariera de piatra proprie, iar in prezent avem un contract pentru 50.000 de tone pe piata din Capitala”, a explicat Catuneanu, care a adaugat ca aceasta piata inca mai functioneaza, spre deosebire de cea rezidentiala.

Printre creditorii firmei constantene se numara Porsche Leasing si Porsche Asigurari, Volksbank Leasing si Volksbank Asigurari.

Oficialii companiei estimeaza ca grupul a inregistrat o cifra de afaceri de circa 35 mil. euro in 2008.

La finalul anului trecut si dezvoltatorul imobiliar Gigant Construct a cerut demararea procedurii de insolventa Tribunalului Bucuresti, din cauza unui credit de peste 3,5 mil. euro, pentru achizitia unui teren de 10.200 mp din Capitala, pe care nu l-a mai putut achita.

Admiterea cererii de insolventa a unei firme poate amana executarea acesteia de catre creditori. Compania are la dispozitie o perioada de timp, care teoretic poate fi de ordinul anilor, in care are loc reorganizarea in vederea redresarii firmei.