- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Liebrecht & wooD investeste 120 mil. euro in ansamblul comercial West Park

20 Jun, 14:55 • Redactia DailyBusiness
Compania belgiana de dezvoltare imobiliara Liebrecht & wooD investeste 120 de milioane euro in constructia parcului comercial West Park, situat la kilometrul 13 al autostrazii Bucuresti-Pitesti, potrivit oficialilor companiei.
Liebrecht & wooD investeste 120 mil. euro in ansamblul comercial West Park

Parcul va avea o suprafata totala de 250.000 de metri patrati, din care peste 90.000 vor fi ocupati de spatii comerciale, relateaza NewsIn.

O importanta parte din West Park va fi Fashion House Outlet Centre, primul centru comercial de tip outlet din tara, care va ocupa aproximativ 30% din suprafata parcului.

Acesta va avea o suprafata de 28.000 de metri patrati si va cuprinde magazinele de prezentare a peste 120 de branduri internationale si locale de imbracaminte si incaltaminte, precum si o zona de restaurante, cu spatiu de joaca destinat copiilor.

Centrele comercial de tip outlet cuprind galerii de magazine, unde marci cunoscute, atat la nivel international, cat si la nivel local, sunt vandute la preturi reduse cu 30-70%, pe intreaga durata a anului.

Preturile foarte mici se datoreaza faptului ca produsele provin din surplusul de productie din fabrici sau din colectiile sezonului precedent, neepuziate in urma lichidarilor de stoc. Managementul operational al Fashion House Outlet Centre va fi asigurat de compania britanica GVA Grimley Outlet Services, care administreaza trei astfel de centre outlet in Polonia.

„Experienta dobandita in Polonia ne-a dovedit ca un Outlet Centre castiga extrem de rapid popularitate in randul cumparatorilor de toate varstele”, a mentionat Brendon O’Reilley, partener in cadrul companiei.

„In afara proiectului din Bucuresti, compania noastra implementeaza in momentul de fata proiectele altor trei outlet-uri situate in Praga, Budapesta si Sofia. In acest sens, suntem familiari cu interesul in crestere pe piata Europei Centrale si de Est pentru astfel de centre outlet”, a declarat O’Reilley.

Proiectul West Park va cuprinde, de asemenea, si magazinele unor cunoscuti retaileri internationali de mobila si articole de design interior, aparatura electronica si articole de gradinarit.

Hornbach, liderul nemtesc de echipamente si instalatii pentru constructii, renovari si amenajari peisagistice, isi va deschide in cadrul West Park cel de-al doilea sau magazin din Romania, cu o suprafata de 17.000 de metri patrati.

Constructiile au fost demarate deja, urmand ca magazinul sa fie deschis in februarie 2008. Acesta se va adauga retelei Hornbach, primul magazin fiind inaugurat marti in cartierul bucurestean Berceni.

Kika, retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare, urmeaza sa-si deschida in cadrul West Park prima unitate de pe piata locala, magazinul avand o suprafata de peste 28.000 de metri patrati. Totodata, in cadrul parcului comercial isi va deschide primul sau magazin din tara si Tehnomarket, distribuitor exclusiv in Bulgaria al unor marci de referinta in electronica si telecomunicatii.

Fashion House Outlet Centre va fi deschis, impreuna cu magazinele Kika si Technomarket, in a doua jumatate a anului viitor. La incheierea lucrarilor de constructie si amenajare, magazinele vor dispune de peste 2.700 locuri de parcare.

Spatiile comerciale din cadrul Fashion House Outlet Centre sunt inchiriate prin intermediul agentilor exclusivi Cushman & Wakefield si Jones Lang La Salle.

Compania Liebrecht & wooD este prezenta in Romania inca din 2000, fiind implicata atat in segmentul de retail, cat si de birouri.

Belgienii au dezvoltat mai multe proiecte locale majore, printre care se numara Militari Shopping Centre, vandut in 2004 catre austriecii de la Meinl European Land Limited pentru 20 milioane de euro.

Cel mai recent proiect al companiei, complexul de birouri Victoria Park, a fost vandut la inceputul acestui an fondului austriac de investitii Immoeast pentru circa 60 milioane de euro, miscarea fiind inregistrata drept prima tranzactie imobiliara importanta din 2007.

Firma britanica GVA Grimley Outlet Services este singura companie independenta, pan-europeana care ofera solutii complete de management pentru centre comerciale de tip outlet.

Compania se ocupa de implementarea tuturor etapelor de dezvoltare, de la proiectare si constructie, la management financiar, oferind investitorilor pachete de management „la cheie” pentru centre comerciale de tip outlet, la cele mai inalte standarde internationale.