- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Proiectul unui ansamblu rezidential de lux din Bucuresti, vandut pentru 1,8 mil. euro

27 Feb, 00:01 • cristina.mihai
Proiectul complexului rezidential de lux Lake&Forest (adica terenul din nordul Capitalei, PUZ-ul si autorizatiile de construire) s-a vandut cu 1,8 mil. euro, vanzatorul, compania ECSIF Properties obtinand o marja de profit de 15%, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Constantin Dumitrescu, partener al companiei vanzatoare.
Proiectul unui ansamblu rezidential de lux din Bucuresti, vandut pentru 1,8 mil. euro

Cumparatorul este, potrivit lui Dumitrescu, un dezvoltator imobiliar spaniol, specializat pe astfel de proiecte, cu care ECSIF este in discutii inca din septembrie 2008, cand s-a incheiat precontractul. Proiectul va cuprinde 24 de vile si un hotel.

Terenul pe care va fi amplasat proiectul are o suprafata de 17.500 mp.

„De asemenea, suntem in discutii pentru vanzarea a inca doua proiecte: un Boutique Hotel in centrul statiunii Mamaia, Black Pearl, si doua proiecte de cladiri de birouri in zona Policolor (Bucuresti). Aceste exituri vor permite ECSIF Properties sa se concentreze in 2009 pe constructia unui imobil de birouri, PPOB (Pache Protopopescu office Building) situat aproape de sediul ProTv”, a spus Dumitrescu.

Pache Protopopescu Office Building va fi singurul imobil pe care fondul de investitii il va construi in 2009. „Imobilele rezidentiale din Bucuresti, strada Chopin si cel din Scheii Brasovului urmeaza sa demareze in momentul in care PPOB va fi finalizat si complet inchiriat”, a spus Dumitrescu. „Speram sa demaram lucrarile de constructie in vara acestui an, datorita extinderii proiectului si necesitatii obtinerii unei noi autorizatii de construire”, a adaugat Dumitrescu.

In ultimii ani, Ecsif a purtat discutii pentru extinderea terenului pe care va fi construit acest proiect.

„Criza imobiliara a avut si beneficii pentru noi in primul rand datorita scaderii costului de constructie si in al doilea rand prin achizitionarea la un pret corect a unor terenuri invecinate cu al nostru. Chiar daca discutiile pentru extinderea terenului au inceput cu cativa ani in urma, de abia la sfarsitul lui 2008 am reusit sa cadem de acord pentru un pret care sa fie rentabil din punct de vedere economic. Aceste noi achizitii ne-au permis sa eficientizam intreg proiectul, castigand acces si pe o a doua strada, si marind suprafata construibila permisa”, a spus Constantin Dumitrescu.

PPOB este o cladire de birouri de clasa A, situata in centrul Bucurestiului, pe bulevardul Pache Protopopescu. Cladirea va avea o suprafata construita de 6.000 mp fiind compusa din subsoluri pentru parcare, bistro si spatii comerciale la parter si 7-8 etaje de birouri.