Real Estate

Sesizare la DNA pe numele primarului Sorin Oprescu

30 Jan, 15:23 • Redactia DailyBusiness
PDL Bucuresti va depune o sesizare la DNA pe numele primarului Sorin Oprescu, pe care il acuza public de nereguli in ceea ce priveste contractul de inchiriere a actulului sediu al municipalitatii.
Sesizare la DNA pe numele primarului Sorin Oprescu

Reprezentantii PDL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) au aratat, joi, ca situatia contractului de inchiriere pe care Primaria Capitalei il are pentru actualul sediu „a iesit din cadrul legal”, cladirea nefiind inca in proprietatea municipalitatii.

„Dupa ce a platit chirie 11 milioane de euro si dupa ce, la sfarsitul anului 2013, PMB ii solicitase ultimativ ca pana la 15 februarie 2014 sa intre in legalitate, Sorin Oprescu vine din nou in fata Consiliului si cere prelungirea contractului de inchiriere cu inca un an de zile”, a aratat, joi, consilierul general PDL Silviu Vaduva.

Totodata, consilierii PDL i-au cerut public primarului general accesul la mai multe documente care au in vedere gestionarea contractului de inchiriere, printre actele cerute fiind un contract de inchiriere incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti si societatea Iliotomi Grup SRL si cele trei acte aditionale incheiate ulterior, expertiza de evaluare a cladirii la momentul inchirierii, contractul de vanzare-cumparare a sediului incheiat intre SC Iliotmi Grup si SC Apatel pentru suma de 11 milioane de euro, expertiza suprafetei utile reale a cladirii, rapoartele Curtii de Conturi Bucuresti care constata, pe de o parte, ca suprafata reala a cladirii este mai mica cu 1.800 de metri patrati fata de suprafata din contract, dar si faptul ca, desi initial pretul platit de municipalitate pe chirie era de 17,84 de euro pe metru patrat cu TVA, plata reala ar fi fost de 17,84 de euro fara TVA.

Consilierii generali au aratat ca in sedinta de joi a CGMB nu vor vota proiectul ce are in vedere prelungirea inchirierii actualului sediu pana la 31 ianuarie 2015. Ei au adaugat ca saptamana viitoare vor depune o sesizare privind inchirierea sediului atat la DNA, cat si la Parchetul general, scrie Mediafax.

Sorin Oprescu a declarat recent, legat de cumpararea imobilului in care municipalitatea isi desfasoara activitatea, ca au fost facute diligentele necesare, iar daca proprietarul va accepta, chiria platita timp de trei ani va fi scazuta din pret.

„Noi am facut toate diligentele necesare. Conditia in contract este foarte clara, aceea ca sumele folosite pana acum timp de trei ani la chirie vor fi scazute din pretul imobilului, asa ca, daca si proprietarul va fi de acord, aceasta va putea fi cumparata. Pentru ca asa e normal sa fie”, a spus Oprescu.