- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Software

iPhone 15 vine cu schimbarea dorită de toţi, baterie pentru o autonomie mai mare şi spaţiu dublu de stocare

05 Jul, 09:30 • Dobran Viorel
iPhone 15 va aduce una dintre cele mai dorite schimbări pentru un telefon mobil: autonomie crescută. Bateria va avea o capacitate mult mai mare la noul model lansat de Apple, din ceea ce se cunoaște până în acest moment.
iPhone 15 vine cu schimbarea dorită de toţi, baterie pentru o autonomie mai mare şi spaţiu dublu de stocare

Seria iPhone 15, care va fi lansată anul acesta, ar urma să aibă în dotare baterii mai mari, care să aducă un plus de autonomie, dar să şi crească greutatea telefoanelor.

Presa din China, care citează surse anonime din cadrul Foxconn, susţine că Apple va folosi baterii mai mari decât anul trecut pe toate modelele din cadrul seriei iPhone 15.

iPhone 15 va avea o baterie de 3,877mAh (de la 3,279mAh). iPhone 15 Plus va trece la o baterie de 4,912mAh (de la 4,325mAh). iPhone 15 Pro va avea o baterie de 3,650mAh (de la 3,200mAh). În fine, iPhone 15 Pro Max va folosi o baterie de 4,852mAh (de la 4,323mAh)

În urma acestor modificări, cel mai câştigat iese modelul Plus, cel care a avut cele mai mici vânzări în ultimii ani.

Folosirea unor baterii de capacitate mai mare va duce la creşterea uşoară a greutăţii smartphone-urilor Apple, însă, pentru cei mai mulţi utilizatori este compromis pe care îl fac fără să stea pe gânduri.

Veste bună pentru utilizatorii Apple! Apelul de urgență prin satelit de pe iPhone 14 va fi disponibil și în Europa

O altă surpriză plăcută pe care o pregătește Apple pentru noua seri de iPhone este dublarea spațiului de stocare pentru versiunile de bază ale modelelor. Astfel, dacă până acum versiunile de bază aveau 128GB de memorie internă, acum vor avea 256GB.

Aceasta este o veste bună pentru cei care își folosesc iPhone-ul pentru a face fotografii, videoclipuri sau pentru a descărca aplicații și jocuri. Cu un spațiu de stocare dublu, nu vor mai trebui să se îngrijoreze că vor rămâne fără loc sau că vor trebui să plătească pentru servicii de stocare în cloud.

Nu se știe încă dacă această creștere a spațiului de stocare va însemna și o creștere a prețurilor. Apple nu a făcut niciun anunț oficial despre data lansării sau despre costul noilor modele de iPhone. Dar dacă ne luăm după anii precedenți, putem presupune că noua serie de iPhone va fi disponibilă în toamnă și că prețurile vor fi similare cu cele ale seriei iPhone 14.

iPhone 15 va aduce una dintre cele mai dorite schimbări pentru un telefon mobil: autonomie crescută

Seria iPhone se anunță a fi una dintre cele mai interesante și performante lansate de Apple până acum. Cu baterii mai mari și mai puternice și cu spațiu de stocare dublat, noile modele vor satisface nevoile și așteptările celor mai pretențioși utilizatori.

iPhone 15 Pro va avea o nuanţă „Roşu Crimson” şi iPhone 15 un verde special

O nouă scăpare despre iPhone Pro ne-a sosit astăzi, când aflăm că telefonul va sosi la toamnă în nuanţa Crimson Red. iPhone 15 va sosi pe o nuanţă specială de verde.

Conform sursei, iPhone 15 Pro, iPhone 15 şi iPhone 15 Plus ar urma să fie disponibile în noi nuanţe de culoare. iPhone 15 Pro va sosi pe o nuant de roşiatic adânc, adică Deep Crimson Red. iPhone 15 şi 15 Plus vor primi o nuanţă nouă verde se pare. Scăparea a fost coroborată de 9to5Mac şi de o sursă de pe Weibo.

Potrivit ChargerLab, o sursă cunoscută în domeniu, modelele iPhone vor avea încărcare wireless de 15W, cu standardul Qi2 deschis, scrie Forbes. Dacă acest zvon e adevărat, e o schimbare notabilă față de celelalte dispozitive Apple.

Până acum, Apple a limitat standardul de încărcare wireless deschisă la 7.5W. Doar accesoriile licențiate Apple MagSafe permiteau încărcarea de 15W, cu acest standard, până acum.

Surpriza iPhone 15 pe care o pregătește Apple face parte dintr-o transformare notabilă a sistemului de încărcare. Potrivit mai multor zvonuri, Apple va oferi încărcarea mai rapidă și sistemul USB-C, cerut acum de Uniunea Europeană pentru toate dispozitivele vândute pe acest teritoriu.

iPhone-urile recondiționate, vânzări record în 2022. Pe ce loc se află Samsung, principalul rival

Acelaşi utilizator Weibo a confirmat că noile iPhone vor primi o nuanţă verde similară cu cea de la iPhone 12 şi iPhone 11 (verde mentă). iPhone 15 Pro ar urma să vină cu un şasiu parţial fabricat din titaniu şi va mai fi disponibil pe alb, negru şi auriu. Precedentele scăpări afirmă că variantele de iPhone 15 Pro vor veni cu butoane solid state cu feedback haptic şi buton mute.

iPhone 15 va aduce şi port USB-C, pentru a respecta legislaţia UE. Aflăm şi că iPhone 15 Pro va avea o muchie mai îngustă decât orice alt iPhone, cu o grosime de 1.5 mm şi o uşoară curbura în faţă şi spate. Modulul foto va fi şi mai protuberant şi mai lat decât la iPhone 14 Pro.

Apple reduce estimările de producţie pentru căştile de realitate augmentată Vision Pro, din cauza complexităţii designului

Apple a fost nevoită să facă reduceri majore în previziunile de producţie pentru căştile sale de realitate augmentată Vision Pro, din cauza complexităţii designului, a relatat luni Financial Times, citând persoane cu cunoştinţe directe despre acest proces.

Vision Pro, lansate luna trecută şi aşteptate să fie disponibile la începutul anului viitor în SUA, au un preţ de pornire de 3.499 de dolari – de peste trei ori preţul celor mai scumpe căşti din linia de dispozitive de realitate mixtă şi virtuală a Meta.

Producătorul chinez pe bază de contract Luxshare, singurul care asambla dispozitivul Apple, se pregăteşte să producă mai puţin de 400.000 de unităţi de Vision Pro în 2024.

Obiectivul este sub ţinta internă anterioară de vânzări a Apple de 1 milion de unităţi în primele 12 luni, potrivit FT. Apple şi Luxshare nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale Reuters.