BURSE, NEW MEDIA

Twitter a atras de 3 ori mai multi bani decat Romgaz prin IPO

07 noiembrie 2013, ora 13:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
twitter afp.jpg
Twitter a atras 1,82 miliarde de dolari in cadrul ofertei publice initiale in urma careia actiunile companiei vor fi listate pe bursa de la New York, capitalizarea de piata a retelei de microblogging fiind astfel de 14,2 miliarde de dolari.

Compania a plasat miercuri 70 milioane de actiuni la 26 de dolari pe unitate, dupa ce a majorat in doua randuri pretul tinta pe fondul cererii solide din partea investitorilor, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Capitalizarea de piata a companiei este echivalenta cu de 12,4 ori vanzarile estimate pentru anul viitor, de 1,14 miliarde de dolari, potrivit estimarilor analistilor.

Actiunile Twitter sunt astfel mai scumpe decat cele ale Facebook, avand in vedere ca valoarea de piata a celei mai mari retele de socializare depaseste de 11,6 ori vanzarile estimate pentru 2014.Recent s-a incheiat cu succes si oferta publica Romgaz, suma totala obtinuta fiind de 1,734 miliarde lei (390,9 milioane euro respectiv 534,63 milioane dolari SUA), de 3,4 ori mai mica decat cea obtinuta prin IPO-ul Twitter.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter