COMPANII

Dosarul spalarii de bani in care apare RMGC: Patronii unor firme din Prahova, urmariti penal

16 ianuarie 2014, ora 10:56   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
handcuffed.jpg
Mai multi patroni ai unor firme care au contracte cu autoritatile din Prahova au fost pusi sub urmarire penala pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, in care fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu este arestat.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au inceput urmarirea penala fata de sase persoane, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, scrie Mediafax.

Acestia sunt acuzati ca in perioada 2010 - 2013 au desfasurat operatiuni comerciale nereale cu societati de tip fantoma, operatiuni pe care le-au inregistrat in contabilitatea societatilor pe care le administreaza, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

In acelasi dosar sunt cercetate sau urmarite penal peste 130 de firme, printre acestea numarandu-se Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) si Tehnologica Radion, dar si firme care de multi ani incheie in mod constant contracte pentru diverse lucrari cu autoritatile din judetul Prahova.Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), compania care detine licenta de exploatare a aurului de la Rosia Montana a fost pusa sub urmarire penalaáin noiembrie anul trecut, intr-un amplu dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

Extrasul firmei Rosia Montana Gold Corporation SA (RMGC), emis de Registrul Comertului, arata ca RMGC este anchetata penal, desi nu dezvaluie motivul oficial al investigatiei judiciare.

PotrivitáRISE Project, problemele RMGC au aparut cand procurorii prahoveni au descoperit ca societatea miniera a efectuat plati catre o firma din Ploiesti implicata in reteaua ôPavaleanuö.á

In acest dosar a fost arestat consilierul de la Secretariatul General al Guvernului, Marcel Pavaleanu. El este cercetat impreuna cu doi interlopi prahoveni, fiica presedintelui Consiliului Judetean Prahova, mai multi complici ai lor si zeci de companii abonate la contracte cu statul. Printre acestea din urma se numara si Trans Expedition Feroviar ľ una dintre firmele grupului GFR (Grupul Feroviar Roman) implicat in privatizareaáCFR Marfaási patronat deáGruia Stoicaási Vasile Didila.á

Potrivit bilantului oficial, RMGC a avut incasari anul trecut de doar 393.000 de lei ľ adica de trei ori mai mici decat suma pe care a platit-o firmei Kadok Interprest din Ploiesti. Mai mult, in 2012, ácorporatia RMGC a inregistrat pierderi de 111,5 milioane de lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Calin a spus:
16/01/2014 16:43
de ce nu ati facut articole speciale si despre celelalte 131 de companii care sunt in situatia RMGC? mi se pare penibil modul in care incercati sa manipulati, cand in realitate, cele 131 de firme din dosarul Pavaleanu (ca despre asta e vorba, nu despre RMGC) sunt mai degraba audiati ca niste martori, pentru ca au facut, la un moment dat, plati catre acea companie pentru un serviciu
 
CD a spus:
17/01/2014 00:41
Sa luam asadar nota ca lui Calin i se pare penibil ca o publicatie scrie un lucru adevarat despre RMGC. Asta-i nivelul.
Cat despre "de ce scrieti despre RMGC si nu si despre ceilalti", raspunsul e foarte simplu. Pentru ca RMGC au ales sa fie, de bunavoie si nesiliti de nimeni, o prezenta sufocanta in mass media, cu siguranta cea mai mediatizata companie din ultimii 5-10 ani. S-au bagat in ochii, urechile si mintile romanilor cu nesfarsita insistenta, iar pe urma se plang de ce li se acorda atentie :-)))
Ce ma bucura e ca, indiferent de cum vor evolua lucrurile (adica daca proiectul se va face sau nu), oricum Armageddon-ul postacilor se apropie. N-o sa mai treaca mult si bugetele se vor termina si identitatile bravilor postaci vor deveni publice... o sa fie interesant.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter