COMPANII

East West Petroleum ar putea exploata gaze de sist in Baile Felix

26 noiembrie 2013, ora 15:50   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
felix.jpg
Guvernul a aprobat mai multe acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrele Baile Felix, Biled si Periam, incheiate intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si compania East West Petroleum Corp.

Acordurile au fost aprobate printr-un set de hotarari de guvern.
Anexele documentelor nu sunt publicate, fiind clasificate. Toate acordurile au intrat in vigoare prin publicarea in Monitorul Oficial a hotararilor de guvern.

Presa locala sustine caacordurile ar permite exploatarea eventualelor zacaminte de gaze de sist de la Baile Felix, dupa ce la Oradea au avut deja loc o serie de manifestari anti-exploatare de gaze de sist, relateaza Mediafax.

Exploatarea gazelor de sista fost unul dintre cele mai dezbatute subiecte din mass-media online romanesti in luna octombrie, dupa ceChevrona obtinut autorizatiede construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania.



Cei de laChevronnici nu au apucat sa isi instaleze sonda in Pungesti, fiind "incurcati" deprotestelesustinute ale localnicilor.

La Pungesti,explorarea a fost suspendata, "pana cand se va intelege ca metodele folosite de catre companie (Chevron - n.r.) sunt cele mai bune", a declarat de curand Tom Holst, managerulChevronpentru Romania.

Compania este sustinuta puternic de premierulVictor Ponta, care a declarat caGuvernulva sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie.

Citeste si
Gazele de sist, sansa pentru reindustrializare sau pericol de boli, poluare, cutremure?
Realitatea TV, amendata pentru modul in care a relatat protestele de la Pungesti
Americanii au furat tehnologia pentru exploatarea gazelor de sist de la un roman
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
27/11/2013 09:32
Pai daca avem gaz exploatabil in sistem clasic(fara fracturare) nu inteleg care este logica sa riscam cu tehnologii periculoase si poluante.Oricum este,se pare o tehnologie scumpa,fapt ce duce la un pret al gazului mare deci greu de vandut.Oricum nu inteleg de ce politicienii nu inteleg ca populatia nu agreaza acest tip de exploatare!Cine si cum a consultat populatia asupra acestei exploatari.Subsolul nu este al guvernului ci al cetatenilor,ca ei practic sunt statul si nu guvernul.Guvernul este ceva temporar,poporul este permanent.
 
pop a spus:
27/11/2013 14:18
de ce anexele sunt clasificate ? cind se ascunde ceva e clar ca la mijloc e ceva neprofitabil pentru popor.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 00:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter