- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

O instanta a decis demolarea Cathedral Plaza

09 Sep, 17:57 • Redactia DailyBusiness
Tribunalul Dambovita a decis desfiintarea constructiei Cathedral Plaza, din strada General Berthlot din Bucuresti, intrucat s-a construit fara autorizatie legala, dezvoltatorul proiectului fiind chemat in judecata, intr-un alt proces, pentru a demola imobilul ridicat langa Catedrala "Sfantul Iosif".
O instanta a decis demolarea Cathedral Plaza

In 2006, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a dat in judecata Millennium Building Development si toate institutiile statului care au avizat construirea unei cladiri de birouri langa Catedrala „Sfantul Iosif”, solicitand anularea autorizatiilor si avizelor eliberate pentru realizarea proiectului imobiliar, actiuni castigate in instanta.

Astfel, Arhiepiscopia a cerut demolarea imobilului, actiune admisa recent de catre Tribunalul Dambovita, arata [url= http://www.mediafax.ro/social/o-instanta-a-decis-demolarea-cathedral-plaza-dezvoltatorul-fiind-chemat-in-judecata-pentru-demolare-10043338]Mediafax[/url].

Tribunalul Dambovita, la cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti si a credinciosilor romano-catolici, prin sentinta civila nr. 2520/2012, il obliga pe primarul general al municipiului Bucuresti sa emita decizia prin care sa dispuna desfiintarea turnului Cathedral Plaza si sa ia toate masurile administrative de aducere a terenului in situatia anterioara emiterii autorizatiei, in vederea refacerii cadrului natural din zona de protectie a Catedralei Sf. Iosif, informeaza Arhiepiscopia.