COMPANII

Reactia lui Borza la acuzatiile procurorilor

30 august 2013, ora 10:15   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
remus_borza.jpg
Fostul administrator judiciar al Hidrolectrica Remus Borza considera ca inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru conflict de interese este o grava eroare judiciara, pentru ca activitatea sa de practician in insolventa sau avocat nu poate fi asimilata unei functii publice.

Borza este urmarit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat ca, in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica.

"La data de 8 iulie a inceput urmarirea penala imporiva mea, iar la 22 iulie mi-a fost adus la cunostinta acest lucru. Este un punct de vedere pe care nu-l impartasesc, este o eroare judiciara grava care sper sa fie remediata de procurorul superior ierarhic sau de instanta",a declarat joi Borza, potrivit Mediafax.

El spune ca un conflict de interese presupune existenta unei persoane care exercita o functie publica. "Eu in calitate de avocat si de practician in insolventa nu sunt si nu pot fi asimilat unei functii publice sau unui demnitar public", a adaugat Borza.

El a mentionat ca serviciile judiciare pentru care este acuzat de conflict de interese au fost asigurate firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, in procesele care au fost contestate denuntarile de contracte ale "baietilor destepti".

"Serviciile financiare au fost acordate Euro Insol si nu Hidroelectrica. Am avut un interes material, incasand 100.000 de euro, dar am reusit sa castigam 75 de contestatii depuse de traderi", a adaugat Borza.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
popescu a spus:
04/09/2013 14:18
Au sarit gusterii la gitul omului ca i-a alungat de la cascaval . tinete tare borza ca avem nevoie de oameni ca tine .
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 15:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter