- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Alexandrion Grup: Vanzari de 83 mil. euro in 2008, in crestere cu 28%

02 Apr, 14:52 • Redactia DailyBusiness
Alexandrion Grup, unul dintre cei mai mari producatori de bauturi alcoolice din Romania, a inregistrat anul trecut vanzari brute de 83 mil. euro, in crestere cu 28% fata de 2007, conform unor date preliminarii anuntate joi de companie.
Alexandrion Grup: Vanzari de 83 mil. euro in 2008, in crestere cu 28%

Pe de alta parte, vanzarile din 2008 sunt sub nivelul de 93 milioane euro, estimat initial de George Christoforidis, managing director Alexandrion Grup Romania.

Compania a vandut in 2008 peste 10 milioane de sticle de brandy „Alexandrion”.

Printre produsele companiei se numara: Alexandrion, Brancoveanu, Cava d’Oro, Kreskova, Alexander, Red Bowler scotch whisky si alte 20 de marci de brandy si de spirtoase albe.

Noi ambalaje pentru combaterea falsurilor

Alexandrion Grup a anuntat joi ca au fost descoperite pe piata sticle contrafacute de Alexandrion si Cava d’Oro la 2L.

„Pentru siguranta consumatorilor si a comerciantilor, care pot intra sub incidenta legii daca nu sunt atenti, am inceput deja procesul de elaborare a noi elemente de siguranta pe ambalajul sticlelor noastre. Ne propunem ca noile ambalaje sa fie gata in maxim 45 de zile”, a spus George Christoforidis.

Reprezentantii companiei nu au precizat suma ce va fi investita in noile ambalaje, dar au mentionat ca este vorba de o valoare nesemnificativa.

„Vrem sa tragem acest semnal de alarma in primul rand pentru sanatatea consumatorilor, calitatea produselor contrafacute fiind cu mult sub nivelul produselor originale. Ii rugam pe clienti sa fie atenti la ce cumpara si sa verifice tot timpul eticheta produselor”, a adaugat Christoforidis.

La nivel national, reprezentantii companiei au observat un volum mare de produse contrafacute, iar timbrele si eticheta lor imita foarte bine originalul.

Reprezentantii companiei atrag atentia comerciantilor ca vanzarea unor marfuri contrafacute in scopul de a induce in eroare consumatorul este o infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei.

Alexandrion Grup, prezent in Romania din 1994, detine 5 unitati de productie si imbuteliere, in Ploiesti, Radauti si in Heraklion (Grecia).

Principalii producatori din piata interna a bauturilor alcoolice spirtoase, estimata la circa 700 milioane euro in 2008, sunt Alexandrion Grup, Scandic, Prodal ’94 si Euroavipo.