COMPANII

Strategia pentru 2035 de scumpire a ţigaretelor legale ar putea readuce piaţa neagră la 40%

12 septembrie 2016, ora 01:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Cigarette-Break-2_HP_FiSti.jpg
Strategia propusă pentru 2035 de către ONG-urile internaționale ar putea scoate mii de lei din buzunarele contribuabililor români prin stimularea contrabandei cu țigări, care ar putea reveni astfel la nivelul de 40%, spun reprezentanţii unui producător de ţigarete.

”Informațiile publicate recent în presă sugerează faptul că se dorește o creștere masivă a prețului unui pachet de țigări, precum și alte măsuri ale căror efecte nu au fost analizate pe deplin. Acesta este un plan care va conduce la scăparea de sub control a contrabandei cu țigări. Guvernul României și industria au lucrat din greu, împreună, în ultimii cinci ani pentru a reduce contrabanda cu țigări de la aproape 40% acum 5 ani, la circa 16% astăzi", au declarat reprezentanţii British American Tobacco România (BAT).

"Deși avem în continuare o luptă grea cu piața negră, dacă informațiile noastre sunt corecte, militanții organizațiilor internaționale își propun să facă țigările legale ”inaccesibile” prin creșteri uriașe de prețuri", au adăugat aceştia.

Ei au menţionat că, dacă țigările legale devin inaccesibile, implicit țigările ilegale vor deveni și mai accesibile. Acestea pot fi deja cumpărate cu 10 lei pachetul."Contrabanda cu țigări va ajunge din nou la 40% și îi va costa pe contribuabilii români, fumători și nefumători deopotrivă, 4,6 miliarde de lei pe an. În următorii 5 ani, o piață neagră de 50% ar costa România mai mult de 32,4 miliarde de lei în taxe neîncasate – echivalentul a 5.000 de lei pentru fiecare familie din țară. Va avea loc un transfer direct de bani din buzunarul contribuabilului în cel al crimei organizate ”, au declarat reprezentanții BAT.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Iunie 2019, 19:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter