- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A fost emisă o nouă atenționare de la MAE. Sunt vizați toți românii care călătoresc în Grecia

16 Apr, 18:47 • Fundeanu Madalina
O nouă alertă MAE. Românii care călătoresc în Grecia sunt informați cu privire la o nouă grevă în transportul public.
A fost emisă o nouă atenționare de la MAE. Sunt vizați toți românii care călătoresc în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă atenționare de călătorie pentru Grecia, unde este programată o grevă în transportul public. Sunt vizați toți românii care au în plan să ajungă în această țară în perioada următoare.

O nouă alertă MAE. Românii care călătoresc în Grecia sunt informați cu privire la o nouă grevă în transportul public

MAE transmite tuturor cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că miercuri, pe data de 17 aprilie, vor fi organizate greve în sectorul transportului public, la nivel național, ce vor avea o durată preconizată de 24 ore. De asemenea, vor fi posibile perturbări majore în circulația mijloacelor de transport public.

Ca urmare a declarării participării la acțiunile de protest a mai multor categorii profesionale, vor fi efectuate schimbări în programul transportului public, în felul următor:

  • autobuzele nu vor circula între orele 05:00-09:00 și 21:00-24:00;
  • metroul, trenurile și trenurile suburbane (proastikos) nu vor circula 24 de ore, în data de 17 aprilie 2024;
  • taxiurile nu vor circula între orele 5:00-15:00.

Citește și: Turismul din Grecia asigură o treime din PIB. Bătaie pe locurile de muncă și în 2024

Grecia
Grecia

Mai mult de atât, conducerea Federației Maritime Panelene a hotărât în ​​unanimitate să participe la greva națională de 24 de ore. Astfel, nu va circula nicio navă care oferă servicii de transport maritim sau feriboturile.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088).

În plus, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Noi reguli pe plajele din Grecia

Din acest an, românii care iau cu asalt stațiunile de pe litoralul grecesc vor avea parte de noi reguli pe plaje. Autoritățile elene doresc să dea un nou aspect plajelor, astfel că au introdus noi reguli care prevăd clar ce anume le este interzis turiștilor.

Potrivit noii legislații, doar 30% din suprafața fiecărei plaje va mai putea fi ocupată de șezlonguri. Cel puțin 70% din suprafața plajelor trebuie să fie libere de șezlonguri, iar turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop vor avea gratuitate. În plus, în ariile naturale protejate procentul va fi de 85%.

Vezi și: Cât te costă un concediu de vis în Grecia, pentru 7 zile. Lista celor mai spectaculoase hoteluri all inclusive de pe meleagurile elene