Știri externe

Ambasada Ucrainei, reacție pe tema scandalului „Bâstroe”. Se cer consultări din partea taberei „Volodimir Zelenski”

02 Mar, 21:28 • Stefan Simion
Episodul „Bâstroe" pare încheiat, după ce Ucraina a efectuat lucrări în Deltă. Totuși, în urma scandalului mediatizat în țara noastră, oficialii de la Kiev anunță „consultări tehnice" cu partea română. 
Ambasada Ucrainei, reacție pe tema scandalului „Bâstroe. Se cer consultări din partea taberei „Volodimir Zelenski

Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei la București, a transmis vineri, 2 martie, că statul pe care-l reprezintă va avea în curând discuții cu oficialii de la București, pe tema „Bâstroe”.

„Au fost o serie de paşi care s-au făcut de ambele părţi în legătură cu activităţile desfăşurate de Ucraina pentru a menţine calea navigabilă. Am stabilit o comunicare oficială între cele două Ministere de Externe.

Au fost schimburi de informaţii referitoare la caracterul lucrărilor pe care le-am făcut. Am primit o cerere pentru a măsura lucrările pe care Ucraina le-a desfăşurat, iar această cerere este în lucru.

(…) Între timp, este necesar să avem consultări tehnice la nivel de specialişti cu privire la lucrările pe care Ucraina le-a desfăşurat şi sunt foarte încântat să vă spun că aceste consultări vor avea loc mâine”, a declarat ambasadorul, joi, la Parlament, potrivit Agerpres.

 

Ce se va întâmpla mai departe, pe tema „Bâstroe”

 

Potrivit ambasadorului, întâlnirea „va fi o bună ocazie pentru ca cei implicaţi, profesionişti, care înţeleg, să schimbe informaţii concrete despre lucrările efectuate şi despre următorii paşi”.

Ihor Prokopchuk a precizat că din partea ucraineană consultările vor fi conduse de ministrul Infrastructurii, care va fi însoţit de o echipă multidisciplinară.

„Ne aşteptăm ca şi partea română să participe cu reprezentanţi de la mai multe instituţii abilitate”, a adăugat ambasadorul.

Între timp, Sorin Grindeanu, de la PSD, este unul dintre puținii oficiali din statul român care pune presiune pe Ucraina.

„Noi suntem pregătiţi! Trei nave ale AFDJ Galaţi- dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimii canalelor navigabile – aşteaptă acceptul pentru a face măsurători pe Canalul Bâstroe”, a scris Sorin Grindeanu, săptămâna trecută, pe pagina sa de Facebook.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult