- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cea mai mare companie energetică din Grecia în curs de preluare a Enel România. Angajații sunt îndemnați să iasă la grevă generală

16 Mar, 16:54 • Constantin Cristina
Angajații celei mai mari companii din Grecia, care se află în curs de preluarea a Enel România sunt chemați să iasă la grevă generală în urma tragediei feroviare de luna trecută.
Cea mai mare companie energetică din Grecia în curs de preluare a Enel România. Angajații sunt îndemnați să iasă la grevă generală

Sindicatul din Public Power Corporation (PPC) este cea mai mare companie energetică din Grecia, aflată în curs de preluare a Enel România. Statul elen, cel mai mare acționar al companiei i-a îndemnat pe salariați să participe la grevă generală, după tragedia feroviară de luna trecută care s-a lăsat cu 57 de morți, este organizată de principalele organizații sindicale grecești, a relatat Profit.ro.

Citește și: Ministerul de Externe anunță dacă sunt români implicați în teribilul accident feroviar din Grecia. „Nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”

„Colegi, participarea la greva generală este cel mai mic lucru pe care îl putem face pentru semenii noștri plecați în mod atât de nedrept dintre noi și ar trebui să fim cu toții acolo. Vom lupta uniți până când vor înțelege că cifrele nu sunt mai presus decât viața oamenilor”, este mesajul GENOP, sindicatul din PPC.

După cel mai grav accident feroviar din Grecia de după 1968, compania susține revendicările ale sindicatelor grecești, și anume: modernizarea infrastructurilor publice elene, implementarea standardelor europene de siguranță și securitate în muncă și aranjarea de personal nou în companiile care administrează infrastructurile critice, a menționat sursa citată.

Cea mai mare companie din Grecia îndeamnă salariații la grevă
Cea mai mare companie din Grecia îndeamnă salariații la grevă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a anunțat că transportul public terestru, cursele maritime și zborurile vor fi îngreunate pentru 16 martie 2023 din cauza organizării grevei generale pe o durată de 24 de ore.

„Totodată, având în vedere organizarea, tot în cursul zilei de 16 martie 2023, a unei ample manifestații de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie 2023, cu potențial de a degenera în violențe, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar în Republica Elenă să manifeste prudență și să evite deplasarea în zonele centrale ale capitalei elene”, mai transmite MAE.

Motivul grevei generale organizată de cea mai mare companie din Grecia

Motivul pentru care se organizează o grevă generală este accidentul care s-a produs în centrul Greciei, în Tempi. Un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane a intrat într-un tren de marfă pe 28 februarie. Accidentul s-a lăsat cu 57 de morți.

Partidul Coaliția Stângii Radicale (SYRIZA), principala forță de opoziție de la Atena, a atacat Parlamentul pentru faptul că nu a pus populația la curent în legătură cu tranzacția în avans și că acordul cu termenii deal-ul a fost încheiat, iar în același timp întreaga țară este în doliu după tragedia de la Tempi, a mai precizat sursa citată.

Alte articole: Familiile pasagerilor decedați în tragedia feroviară din Grecia primesc despăgubiri. Reprezentanții menționează că decizia „nu constituie în niciun fel o acceptare a răspunderii din partea companiei”