- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ministerul de Externe anunță dacă sunt români implicați în teribilul accident feroviar din Grecia. „Nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”

01 Mar, 14:25 • Lupu Alexandra
Responsabilii Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă oficial că nu au primit solicitare de ajutor din partea cetățenilor români pentru accidentul feroviar care a avut loc în Grecia. Iată care sunt declarațiile reprezentanților.
Ministerul de Externe anunță dacă sunt români implicați în teribilul accident feroviar din Grecia. „Nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face un anunț important cu privire la accidentul feroviar din Grecia! Primele informații arată că nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români, spune digi24.ro.

Accidentul feroviar din Grecia a avut loc pe parcursul zilei de astăzi. Prin intermediul Consulatului General al României la Salonic și Ambasadei României la Atena, MAE a luat atitudine în fața acestei situații. Teribilul eveniment i-a determinat pe reprezentanți să implementeze demersurile de urgență necesare pentru a afla de la autoritățile din Grecia informații cu privire la cetățenia, starea de sănătate și identitatea persoanelor afectate.

MAE confirmă că nu există români implicați în accidentul din Grecia

Reprezentanții Ministerului de Externe au declarat că, până la ora actuală, nu a existat nicio solicitare de asistență consulară cu privire la evenimentul tragic. În momentul de față, misiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, astfel, autoritățile elene vor transmite informații despre persoanele afectate în cele ce urmează.

Reprezentanții Consulatului General al României și Ambasadei României țin legătura cu autoritățile din Grecia, ba mai mult de atât, sunt pregătiți să acorde suport și asistență consulară. Cetățenii români care au fost implicați și afectați în urma acestui eveniment tragic pot solicita ajutor la numerele de telefon ale Ambasadei: +30 210 6728875, +30 210 6728879, dar și al Consulatului: +30 2310 340088.

Te-ar putea interesa și: Un nou record negativ pentru România. La nivel european, țara a înregistrat cea mai mare rată a mortalității cauzată de accidentele rutiere

Apelurile efectuate către unul din cele trei numere de telefon menționate vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Solicitările vor fi preluate de operatorii de la Call Center și vor fi transmise mai departe autorităților, în regim de urgență, pentru soluționare.

accident
accident

„În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai consulatului general au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile elene, pentru a obţine informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile elene, operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, iar datele referitoare la cetăţenia persoanelor afectate vor fi comunicate ulterior. MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul celor două misiuni ale României nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident”, afirmă reprezentanții Ministerului de Externe într-un comunicat de presă.

Citește și: Exporturile din Grecia, nivel record în România. Care sunt investițiile grecești